"Лидъл" изтегля свой продукт защото може да предизвика гърч, кома и смърт

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
08:35 / 29.05.2023
1089
Популярна стока се изтегля от супермаркетите на Lidl в Обединеното кралство, тъй като може да съдържа токсичен пестицид, който може да доведе до гърчове, кома и дори смърт, ако се консумира за дълъг период от време. Lidl обяви, че изтегля партида от своите пуканки Snaktastic за микровълнова фурна поради наличието на пестицида Chlorpyrifos - който вече не е одобрен за употреба в храни в Обединеното кралство.

Според Центъра за контрол на заболяванията, Chlorpyrifos е инсектицид, който се използва широко в домове и във ферми. Дишането или поглъщането на хлорпирифос може да доведе до различни ефекти върху нервната система, вариращи от главоболие, замъглено зрение и слюноотделяне до гърчове, кома и смърт, в зависимост от количеството и продължителността на експозицията.

Клиентите на Lidl, които са закупили продукта пуканки за микровълнова фурна Snaktastic, се съветват да не го консумират и да върнат продукта в най-близкия магазин на Lidl за пълно възстановяване на сумата. Засегнатата партида включва както солени, така и сладки варианти на закуската с най-добър срок на годност 17 декември 2024 г., са засегнати.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).