Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лиляна Павлова: Наш основен приоритет е подобряването на жизнената среда
Автор: Екип Burgas24.bg 15:25 / 24.03.2015Коментари (1)1097
©
"Изложението Wasser Berlin 2015" успя да се наложи като най-авторитетния световен форум по въпросите на водата. Оценявам събитието като отлична възможност всички ключови фактори във водния сектор да обменят непосредствено идеи, добри практики и решения, свързани с питейните и отпадъчни води - сфера, която влияе непосредствено върху целия ни живот и изисква все повече внимание". Това каза в речта си по време на откриването на най-големия форум в Европа, посветен на водата министърът на регионалното развитие и благоустройството на България Лиляна Павлова.

Тя посочи, че основен приоритет в дейността на новото правителство в България е подобряването на жизнената среда и благоустрояването на населените места. Това е пряко свързано с планиране, строителство, изграждане и поддръжка на подземна инфраструктура. Според нея форумът Wasser Berlin 2015 предоставя отлична възможност за обмен на идеи и за разширяване на международното сътрудничество по въпроси като доставка и пречистване на водата, ресурсна ефективност и нови технологии.

Министър Павлова посочи, че страната има огромен потенциал в разработването на сектора с минерални води, които са различни по състав и температури, за питейни и лечебни цели, както и за развитие на индустриални възможности. Тя посочи, че страната има над 600 източници на минерални води.

Регионалният ни министър подчерта, че друг важен приоритет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е провеждането на сериозна реформа в областта на водоснабдяването и канализацията в България. С нея целим да постигнем финансово, технически и екологично устойчив ВиК отрасъл, който да предоставя услуги с високо качество и същевременно - на поносими за потребителите цени, посочи Лиляна Павлова.

България търси възможност да повиши ефективността в отрасъла на всички нива - от планирането и проектирането, през строителния процес и последващата експлоатация и поддръжка на системите. С интерес ще се запознаем с иновативните решения, които бизнесът ще предложи в рамките на Wasser Berlin 2015, посочи тя. Според нея новите показани достижения биха ни помогнали да постигнем оптимизиране на процесите, намаляване на разходите и повишаване на качеството на инвестициите във водния сектор, включително като комбинираме икономическата ефективност със защита на околната среда при употребата напр. на No dig технологиите.

Министър Павлова коментира и природните явления от последните години. "За съжаление, през последните години по целия свят, включително и в Европа, наблюдаваме периодични наводнения, причинени от силни дъждове и бури. Климатичните промени станаха фактор, с който всяка държава трябва да се съобразява. Именно затова за нас от изключителна важност ще бъде темата "Управление на наводненията и опазване на почвите", каза строителният министър.

И допълни, че очаквам на форума да бъдат представени технологии и иновации в областта, които ще ни помогнат за адресиране на предизвикателствата, свързани с промените в климата и за взимане на правилните управленски решения за превенция и намаляване на щетите от наводнения, които ще залегнат в дългосрочната стратегия - на национално и европейско равнище.

В заключение Лиляна Павлова обърна внимание, че България е представена на изложението с щандове на Българската асоциация по водите, която ще представи силните страни и възможностите на водния сектор в страната.

"Надяваме се и сами да се убедите, че има добри перспективи за инвестиции в българския воден сектор и за изграждане на взаимоизгодни партньорства", призова тя.

"Убедена съм, че ни очакват няколко наистина интересни и полезни дни на Wasser Berlin 2015, защото водата е неоценим природен ресурс, извор на живот, фактор за социално и икономическо развитие и възможност за бизнес", каза министър Павлова.

Преди официалното откриване на форума министър Лиляна Павлова проведе кратка среща с Федералния министър на околната среда г-жа Барбара Хендрикс. На нея бяха обменени мнения относно политиките за градско развитие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.03.2015 г.
0
 
 
Кога ще асфалтирате улиците в сливен център. Ул.раковска. ул.Добри Читулов .Потрошихме си колите и краката.Казвам се Пламен Кавръков.тел.0887934578
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: