Лиляна Павлова: Плажовете са изключителна държавна собственост, там не трябва да се строи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:06 / 07.11.2013
896
Винаги съм отстоявала позицията - там, където по Черноморието е останало неурбанизирано и зелено, да не се строи. Това каза Лиляна Павлова, народен представител от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Моето голямо притеснение, което съм изразявала нееднократно е, че в последните пет месеца не беше ясна политиката - за това, как ще се управлява Черноморското крайбрежие, как ще се обезопасяват дюните, как ще се пазят морските плажове, които са изключителна държавна собственост и там не трябва да се строи. Зададох този въпрос преди време на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, но не получих отговор, защото тя не знаеше какво да ми отговори. Днес, с огромна изненада, и със затвърждаване на притеснението ми видях интервюто, което е дал министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, който е казал, че има някакъв доклад на БАН, който казва, че 95% от плажовете са зараждащи се дюни, но, че той смята, че трябва да се позволи строителство и да има инвестиция и строителство по Българското Черноморие и по плажовете", заяви Павлова.

По думите й - това е изключително фрапиращо и крайно неприемливо, защото плажовете са изключителна държавна собственост.

"Българското Черноморие вече е тотално презастроено и в малкото останали зелени частички, които са незастроени от него, би трябвало строителството да се забрани. В годините назад, при доста задкулисни и други сделки, Черноморието беше разпродадено и беше разрешено да се строят върху брега на морето, върху пясъка и почти в морето" - каза Павлова.

По думите й - сигурно някой ден ще доживеем да се бутат хотели, както го направиха и други държави.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Връхлитат ни дъжд и бури!
Край на рекламата на хазарт! Законът е обнародван в Държавен вест...
Конституционният съд даде старт на делото за проблемите на енерги...
Удариха ни мощни магнитни бури
БНБ с притеснителни данни за тези хора
Жена загина при тежка катастрофа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).