Линейки и пожарни сами ще си пускат зелено на светофарите в София

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
08:47 / 11.09.2015
966
Линейките и колите на пожарната в София ще могат сами да си пускат зелено на светофара, когато бързат, съобщи вестник "Телеграф". "Това ще стане, след като бъде монтирано специално оборудване в самите автомобили и в светофарните уредби. Първите линейки, снабдени с модерната технология, ще бъдат пуснати тестово през ноември.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която вчера се запозна на място с новата система за управление на трафика, която функционира от около два месеца.

Системата обхваща малко над 40 ключови кръстовища в столицата, а до края на следващата година броят им трябва да стане 160. Светофарите в тях са така настроени, че във всеки един момент да светват зелено по направлението, по което са се натрупали най-много чакащи автомобили. Освен това се дава предимство на градския транспорт. Ако например рейсът изостава от графика си и попадне в задръстване, светофарът светва зелено по неговото направление, за да може да навакса закъснението.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга
Кои са най-честите измами при плащане онлайн?
Повече от 40 минути реанимационен екип е опитал да съживи 5-годиш...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Хотелиер: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
Експерт: Куцо, кьораво и сакато вари домашна ракия, а тя често е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).