Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Лукойл България" може да спре работа?
Автор: Екип Burgas24.bg 11:50 / 08.05.2020Коментари (15)5258
© БГНЕС
Опасността най-големият доставчик на гориво да спре работа е напълно реална заради готвените законодателни промени, свързани с данъчните складове, предупреди в интервю за БНР генералният директор на "Лукойл България" Булат Субаев. Според поправките компанията има едномесечен срок, в който трябва да раздели склада си на 7 отделни данъчни склада и да ги лицензира. Предвиденият срок е твърде кратък, подчерта Булат Субаев.

"Законът поставя много кратък срок за подаване на заявки за привеждане на новите складове в съответствие и лицензиране - само един месец. Като имаме предвид сроковете, размера на необходимата работа и практическата невъзможност да ги спазим, то да, опасността да спрем работа е напълно реална", казва Субаев.

С единствения аргумент, че трябва да влязат приходи в хазната, държавата предложи промените в Закона за акцизите и Закона за корпоративното подоходно облагане през Закона за здравето.

"Ние сме притеснени заради това, че поправката се предлага чрез законопроект, който няма нищо общо с акцизното законодателство, а е свързан с регулиране на извънредното положение и мерките за борба с коронавируса. Нашата компания е лицензиран складодържател от 2006 година. За 14 години дейността ни многократно е проверявана и никога не е имало никакви нарушения на данъчното и акцизно законодателство. Можем със сигурност да твърдим, че компанията е един от най-големите и лоялни данъкоплатци и затова нямам никакво логично обяснение защо подобни изменения се внасят в такъв спешен порядък", отбеляза Субаев.

"Постъпленията в бюджета не зависят от това на колко данъчни склада ще е разделена нашата инфраструктура - от самото разделение допълнително в хазната нищо няма да постъпи. И на второ място - това ще повлече огромни инвестиции и административни разходи", изтъкна още Булат Субаев.

"Предстои да пресметнем точния размер на инвестициите. Засега обаче е ясно, че от логистична гледна точка се ликвидира една работеща инфраструктура и това неизбежно ще доведе до нарастване на разходите, за да можем да осигурим непрекъснатост на доставките. Точно колко, не знаем. Знаем, че разходите съществено ще се увеличат. Безспорно е, че ще има увеличение", допълни той.

Кризата на световния нефтен пазар е безпрецедентна и сериозно ни засегна, каза още Булат Субаев пред "Хоризонт".

"И независимо от огромното свиване на потреблението, компанията не е съкратила нито един служител по време на извънредното положение, не е забавила никакви плащания през целия този период. И се получава така, че вместо подкрепа и съпричастност в това трудно за всички време, нас ни изправят пред още едно предизвикателство. Но ние сме социално отговорна компания и грижата за нашите хора е първостепенна задача."

Същевременно и от Българската петролна и газова асоциация (БПГА) изразиха недоумение, че поправките се правят през Закона за здравето и без да бъдат обсъдени с бранша.

Тежки затруднения в работата на складовете прогнозира пред БНР председателят на БПГА Живодар Терзиев. Той обясни, че за въвеждането на видеонаблюдението на обектите им е необходимо най-малко година. "От историята знаем, че няма безплатен обяд", коментира Терзиев и допусна, че тези разходи ще се отразят на цените на горивата:

"Не всички складове ще успеят да реализират проектите си на време. Някои от складовете може би ще затворят, бензиностанциите ще бъдат зареждани от по-далечно място. ТОЛ таксите и транспортните разходи съответно ще се увеличат и най-вероятно и цените на горивото ще получат своя израз".

За февруари, март и април петролният бизнес е загубил сериозни средства, а същевременно е запазил работниците си и не е пристъпил към грантови схеми за финансиране, посочи още Живодар Терзиев, който е убеден, че не е сега моментът за допълнителни инвестиции, каквито промените изискват.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да ги затварят тия алчни мишки рџ?¤ Няма да им дишаме лайната и най скъпите и некачествени горива да караме 🥴🤫
0
 
 
Дано ама надали...ние които работим там? За това не мислите! Иска Ви се да спре, но няма! За ваше голямо съжаление! Отмениха КПП-тата, горивото започва да се харчи, съответно трябва да се произвежда! Хубав ви ден, че трябва да погледнем как върви процеса!!!
Aнонимен
на 09.05.2020 г.
0
 
 
За плюещите, но явно, абсолютно незнаещи по темата. Оставете заядливостта с Лукойл, тук става въпрос за непрестанни, стигащи до абсурди изисквания с промени в закона за акцизите и данъчните складове. Няма година, полугодие, дори месец да не се променя този закон и там става въпрос за разходване на стотици хиляди лева от малките фирми, а за Лукойл това милиони разходи за едното нищо. Разни натегачи, политици, но неразбиращи от производство се борят да изпъкнат и това вече стига до крайности. Цели сектори от индустрията ни се чудят как да се оправят в тези каши, които се забъркват.
+1
 
 
Ще се намерят други ГОЛЕМИ доставчици,точно сега...
+1
 
 
Ще затвори най-големия монополист в България? Да бе, да!
Aнонимен
на 08.05.2020 г.
+1
 
 
Купиха нефтохимическия комбинат за ЖЪЛТА СТОТИНКА, забележете не стотинки, сега са правят на ощипани.
Aнонимен
на 08.05.2020 г.
+1
 
 
КАРТЕЛ, мартел, най-големите мошенници в БГ !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: