Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Лукойл" иска нова отсрочка за поставяне на нивомери по тръбопровода от Бургас до София
Автор: Екип Burgas24.bg 09:27 / 13.03.2015Коментари (0)943
© Burgas24.bg
"ЛУКойл България" иска за нова отсрочка от поне 6-7 месеца, за да монтира прословутите нивомери по тръбопровода от Бургас до София, съобщи в."Сега".

Искането стана повод за отлагане на гласуването на второ четене на предложените от Реформаторския блок промени в Закона за акцизите и данъчните складове. Над два часа в четвъртък депутатите от комисията по бюджет и финанси спориха по един-единствен текст от проекта, като се стигна и до чертане на тръби.

Предложението за монтиране на нивомери на всички отклонения от тръбопровода дублира почти дословно съществували до 2014 г. изисквания в наредба на финансовото министерство за контрол върху акцизните стоки. Именно неизпълнението на тези условия стана причина през 2013 г. Агенция "Митници" да отнеме лиценза на "ЛУКойл" за данъчен склад на тръбопровода. Година по-късно при кабинета "Орешарски" изискването за нивомери по отклоненията на тръбата бе отменено.

Воля за приемането на поправката в закона заявиха почти всички парламентарни групи, но след това се измъкнаха елегантно, оправдавайки се с детайлите.

От ДПС настояват да има ясна дефиниция на понятието "митническо учреждение", защото в момента тези граници не били ясни.

Емил Димитров от Патриотичния фронт пък открито застана на страната на рафинерията. Той обвини митниците, че не знаят какво правят и няма да повишат събираемостта от акцизи.

От БСП настояха да се получи становище на финансовото министерство, което през 2013 г. беше за промените, а през 2014 г. ги отмени.

В крайна сметка текстът бе гласуван, но окончателното приемане на законопроекта се отложи заради спор кога трябва да се монтират уредите.

В настоящия си вид текстовете предвиждат това да стане в едномесечен срок от приемането на закона. Следващата седмица митниците ще трябва да убеждават наново депутатите, че този срок не е прекалено кратък.

От "ЛУКойл" твърдят, че монтирането на нивомерите не е нужно. В момента се осъществявал достатъчен контрол върху количествата горива, които минават през тръбата. Слагането на допълнително изискване само ще увеличи административните разходи, което се отразява и на цената на горивата, е позицията на компанията.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: