Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лъжат наркотестовете на пътя с кислородна вода
Автор: Екип Burgas24.bg 22:03 / 19.12.2018Коментари (0)1605
©
Наркозависими, купонджии и хора, които просто са решили да се позабавляват, се жабурят с кислородна вода, след като са употребили наркотици и са седнали зад волана. Това научи "Монитор“ от източници в Пътна полиция. Катаджиите се сблъсквали с абсурдните опити за измама на наркотеста, а те зачестявали особено с наближаването на коледните празници и фирмените банкети.

"Хората, които карат след употреба на наркотици, смятат, че след като се изжабурят с кислородна вода, ще се дезинфекцират или ще си окислят слюнката така, че да излъжат наркотеста. Това обаче не се получава, тъй като уредите ни са достатъчно съвременни и подобни трикове не минават. За нас е важно просто да вземем проба. Могат да пият и бензин, но отново няма да измамят устройството“, категорични са служители от Пътна полиция.

От там напомниха и че вече се водят преговори и се оформят поръчки за 648 хил. лева, които ще отидат за еднократно полеви тестове за дрога. При добро стечение на обстоятелствата ще се доставят и седемвалентни тест-касети за други уреди за дрога, които ще са малко над 1 млн. лева.

"Подобни модерни устройства и тестове не могат да се излъжат с нищо. Имали сме случаи, когато спираме водачи, които са бледи и почти заспиват зад волана. Оказва се, че не са пили алкохол. Тестовете за дрога обаче излизат положителни. В повечето случаи става въпрос за амфетамини и метамфетамини, които би следвало да превъзбуждат шофьорите. Вместо това обаче те едвам седят зад волана. Впоследствие разбрахме, че пият хапчета за високо кръвно, тъй като по този начин смятали, че ще заблудят теста. Било им обяснено, че ще ходят по-често по малка нужда и така едва ли не ще изпикаят наркотика. Той обаче остава в организма със седмици и е абсурдно да се смята, че с няколко посещения на тоалетната въздействието и следите му в организма ще отминат“, обясниха още експерти.

Проверка на "Монитор“ във форуми, които са създадени с цел самопомощ срещу употребата на наркотици, пък показва, че там има още по-налудничави идеи. Потребители се съветват един друг как да заобиколят положителните резултати, когато са зад волана, и така да не влязат в затвора.

Всички се обединяват около идеята, че амониевата силитра, пусната в пробата с урина, ще я разреди до толкова, че да не се хванат следите от употребата на наркотици.

"Взимаш няколко зрънца от силитрата, която е за наторяване на растенията, и я пускаш без никой да те види в пробата. Гарантирам, че тогава няма как да те заловят“, обяснява един от потребителите във форума за зависими. Друг пък съветва изпиването на огромни количества прясно мляко, които са от порядъка на 8-9 литра минимум.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: