МК: Вестник "Труд" ни дължи 235 хил. лв.

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
11:43 / 07.12.2021
570
"Министърът на културата и екипът му смятат, че независимите частни и свободни медии би трябвало да зависят от своите читатели, зрители, слушатели, а не системно да ощетяват държавата."

Това се казва в изявление на ведомството на Велислав Минеков, разпространено до медиите, по повод скандала между културното министерство и в. "Труд".

Вчера полиция влезе в сградата на Министерството на културата срещу КАТ, в която се помещава медията, за да я запечата. Причината - редакцията не си плаща наема и има предизвестие за прекратяване на договора. 

"Към настоящия момент неустойките и невъзстановени консумативи от страна на дружеството "Южен кръст" ЕООД са в размер на 235 794,05 лева", съобщават от Министерството на културата.

След като Петьо Блъсков купи "Труд", той премести редакцията в имота на Министерството на културата, където се помещават още Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), Музеят на социалистическото изкуство, ансамбъл "Филип Кутев" и Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

Оказва се, че договор с МК има не редакцията, а фирмата "Южен кръст" ЕООД с управител Петьо Блъсков-син, който е и зам. главен редактор на "Труд". 

Днес журналистите се местят в нова сграда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).