МРРБ търси пари за ремонт на тунелите и виадуктите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:53 / 28.01.2016
1112
Ще търсим допълнително финансиране според възможностите на бюджета и за останалите приоритетни проекти в областта на пътната инфраструктура на територията на цялата страна, каза при визитата си във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде кореспондентът на Burgas24.bg във Варна.

Тя посочи, че такива са тунелите и виадуктите, за които има разработена програма. Павлова припомни, че с предоставените допълнително 100 млн. лв. през миналата година бяха рехабилитирани над 80 км от магистралите "Тракия" и "Хемус", като бяха направени важни ремонти на най-рисковите виадукти, основно на северния аутобан.

Министърът обърна внимание, че през тази година ще се разчита на подкрепа, за да започне ремонтът на тунелите "Витиня", "Елешница" и "Топли дол" на АМ "Хемус", където трябва да бъдат ремонтирани изолациите и осветлението, които създават затруднения при осигуряване на безпроблемното движение.

На въпрос, свързан с оплаквания по отношение на осветлението на пътен възел "Димитровград", министър Павлова отговори, че проблем има, както на него, така и на един от пътните възли на АМ "Струма", където е откраднат електрически стълб за осигуряване на електрозахранване на новия участък до Благоевград.

Проблемът за Димитровград касае присъединяването на част от стълбовете, но постепенно ще бъде разрешен от Агенция "Пътна инфраструктура", посочи министърът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).