МВР с извънредни мерки за празниците, всички са мобилизирани!

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
15:20 / 10.04.2020
1392
"Нека вярващите се помолят, като това може да стане и вкъщи. Надявам се празниците да преминат без сериозни нарушения на обществения ред. Целият наличен ресурс на министерството на вътрешните работи е мобилизиран и ще следи за нормалното протичане на Лазаровден, Цветница и Великден. Благодаря на патриарха и Светия синод, че се съобразиха с правителството. На тези светли празници, за нас щеше да е много трудно, ако нямаше това разбиране". 

Това каза главен комисар Ивайло Иванов по време на извънреден брифинг  в Министерски съвет. 

"Много е важно струпването на хора в храмовете да е съобразно изискванията. МВР има за цел да защити живота и здравето на българските граждани. Целта не е да преследва нарушителите и да налага санкции. Искам да призова всички граждани да бъдат съпричастни с нашите призиви и да бъдат дисциплинирани, да ги спазват и да не проверяват реакциите", допълни той. 

Комисар Иванов обясни, че всички отпуски в МВР са спрени и ще има присъствие във всички населени места и всички православни храмове.  

"Приоритет ни е работата по придвижване на гражданите. По разпореждане на главния секретар се въвеждат организации по стиковане на всяка областна дирекция, за охрана по всички храмове. Нека става движение, само когато има наистина нужда", допълни гл. комисар Христо Терзийски.  

Професионалното ръководство на МВР даде в 15,00 ч днес в Министерския съвет брифинг във връзка с мерките и контрола, налагани от извънредното положение в страната заради разпространението на COVID-19. В брифинга участваха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция Национална полиция главен комисар Христо Терзийски, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.


Виж коментарите (2)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).