Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВР се отказва от ротацията на пътните полицаи
Автор: Екип Burgas24.bg 10:13 / 11.08.2017Коментари (1)1104
©
Министерството на вътрешните работи се отказва от ротацията на пътните полицаи. Това се разбира от публикувания за обществено обсъждане Проект на Инструкция за реда и организация за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение, съобщава БГНЕС. 

Причината - всички пътни проверки се осъществяват пред камери на автомобили на КАТ, което е довело до намаляване на корупционния риск. "Към настоящия момент е създадена организация за оборудване на полицейските наряди, осъществяващи контрол на пътното движение, с технически средства за явно наблюдение и документиране на дейността им, с което на практика се постигат целите за намаляване на корупционния риск", пише в мотивите към предложението за изменение на Инструкцията. 

Намаляването на корупцията сред пътните полицаи, осигурява възможност за премахване на ротацията, смятат от МВР. Практиката служителите на КАТ да подлежат на ротация бе въведен, преди години, именно за да се намали възможността за допускане на корупционни престъпления. Ротацията създава затруднения в структурите с намален щат и непълно щатно обезпечаване, уточняват още от МВР. "С премахването на принципа на ротация на нарядите се цели премахването на затрудненията в структурите с недостатъчно щатен ресурс за осъществяване на пътен контрол", мотивират се авторите на поправката. Изменението на Инструкцията за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение ще осигури още привеждане на инструкцията в съответствие с новите положения в Закона за движение по пътищата. Една от новостите е регламентирането на издаването на електронен фиш от пътните полицаи, които ще могат да го принтират "на място". Очаква се подобряване на дейността по пътен контрол, подобряване на дейността по опазване на обществения ред, създаване на ясни задължения на ръководните служители по отношение на осъществявания ежедневен и периодичен контрол спрямо нарядите, намаляване на водената служебна документация на хартиен носител, както и още подобряване на контрола по връчването на издадени административни документи, по-висока ефективност на осъществявания контрол и превантивно въздействие за спазване на правилата за движението по пътищата. Очакванията са Инструкцията да бъде приета от правителството най-късно през средата на септември. Това означава, че от есента, при проверка на пътя, трябва да се уверите, че пътните полицаи осъществяват задълженията си по начин, който да позволява, както те, така и вие и вашето превозно средство, да попадате в полезрението на монтираните в патрулния автомобил камера. И още нещо: пътните полицаи трябва да имат поставена служебна карта с размери 9,5 см. на 5,5 см., задължително със снимка, с двете имена и с индивидуалният номер на служителя на "Пътен контрол".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За каква ротация става въпрос?То се ротира нещо, дето го има.Как да ги ротираш патрули, които ги няма?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2017 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: