Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВР увеличава двойно парите на полицаите, които са "на разположение"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:27 / 29.11.2021Коментари (0)2920
©
МВР увеличава почти двойно парите, които вземат допълнително неговите десетки хиляди служители, в случаите, в които те са в т.нар. "на разположение". Това става ясно от изменения в Заповед на министъра на вътрешните работи, публикувани за обществено обсъждане.

Става дума за задължението полицаи, оперативни работници, началници, разследващи и много други, да са в готовност, ако по някаква причина се наложи да се явят работа - без значение дали става дума за нощ, за празник, за събота или неделя. В тези случаи за тях има определени ограничения - като например да не напускат страната или дори населеното място, да не употребяват алкохол, да ползват и да не затварят радиостанция, по която може да бъдат извикани, и т.н.

Според промените в заповедта на министъра за служителите, които са на разположение, от 1-ви декември т.г. ще се дават вече по 35 стотинки на час вместо досегашните 20 стотинки. Промените важат както за кадрите, чиито правоотношения се уреждат през закона за МВР, така и за тези, които работят по закона за държавния служител.

Вдигането на "ставката" е предприето след анализ на разходите за персонал, в рамките на утвърдените средства по бюджета на Министерството на вътрешните работи (МВР) за 2021 г., който показал, че може да се осигури увеличение. "По този начин ще се определи по-адекватен размер на допълнителното възнаграждение за време на разположение спрямо икономическите условия в страната", се посочва в мотивите на ръководството на МВР, пише "Монитор".

От синдикатите на МВР обаче подчертават, че заплащането не е достатъчно. "Неведнъж през последните 4-5 години сме апелирали към определяне на размер за почасово заплащане, отговарящ на икономическите условия в страната. Положително е, че е обърнато внимание и е осъзната необходимостта да бъде променена /повишена/ определената преди година символичната сума от 0,20 лв. за това допълнително възнаграждение. Няма как обаче да приемем, че предложената сума от 0,35 лв. е адекватна", пишат синдикатите. 

Те определят размерите като действащия и предложения в проекта на Заповед "като унизително и обидно отношение към служителите, поставяни в условията на непряка служебна ангажираност, каквото е времето на разположение"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: