МВнР: Избягвайте пътувания до Йерусалим, Витлеем и палестинските територии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:45 / 08.12.2017
1256
Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да избягват пътуване до Йерусалим и Витлеем, както и в палестинските територии, освен при крайна необходимост. Българските дипломати предупреждават, че се очакват публични демонстрации и локални прояви във връзка с решението на САЩ по статута на Йерусалим като столица на Израел. Засега няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но в градовете Йерусалим и Витлеем, както и в палестинските територии се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти. 

В случай на пътуване следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт. МВнР и посолството в Тел Авив съветват пътуващите български граждани да следят в средствата за масово осведомяване текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите. Предвид възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските граждани, пребиваващи в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите.При необходимост българските граждани в чужбина могат да позвънят на денонощен телефон за съдействие в дирекция "Ситуационен център": +359-2-948-2404; +359-2-971-3856.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).