Махат талона от книжката

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (25)
10:44 / 12.10.2011
2609
КАТ ще праща в пенсия талона на книжката и точковата система, съобщиха експерти от Пътна полиция. Идеята за премахването им е заложена и в електронното правителство, което трябва да заработи догодина.

Идеята на КАТ е заимствана от Европа, където в повечето държави талоните са заменени с електронни досиета. Така пътните полицаи при всяка проверка получават пълна информация за нарушенията на водача.

"Темата е много важна и трябва да се обсъди, защото има хиляди варианти с какво да се замени синият талон", коментира за "Стандарт" депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който е член на комисията по транспорт в парламента.

Според него ролята, която играе сега този талон, може да се замени от по-съвременни методи.

Целта на експертите е да се налагат повече наказания с фиш, отколкото с акт. По този начин глобите ще се събират по-бързо, а сериозните нарушения ще бъдат санкционирани с актове.

"Това, че няма да взимаме талона на шофьорите, не значи, че няма да си плащат глобите - напротив. Освен това точки за големите нарушения ще се отнемат и когато водачите останат без тях, книжката им отново ще се отнема", обясниха експертите.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (25)
Още новини от Национални новини:
Сливенската епархия направи своя избор, ред е на Синода
Участничка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възста...
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
24-годишният Окан загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?
След второто бягство: Говори мъжът, който намери Сашко от Перник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).