Махмурлукът на морето може да ви струва 300 лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:33 / 18.06.2015
619
Махмурлукът на морето може да ви струва 300 лева, ако се наложи да ви свестява лекар, пише "Телеграф", като се позова на своя проверка в медицински центрове по курортите.

Най-безмилостни към пияните летовници са докторите в курорта Албена. Там всеки, прекалил с чашката, ще трябва да си плати, независимо дали има здравна застраховка или не.

"Ако сме повикани за прекалил с алкохола гост, той поема всички разходи - 80 лева за преглед плюс транспорт, вливане и всички други процедури, които се направят", казва д-р Ивайло Христов, шеф на медицинския център в курорта.

Иначе туристите почти не плащат кеш, ако им се наложи да ползват лечение, въпреки че докторите в Албена не работят със Здравната каса. Основните заболявания обаче се поемат от застраховката, извън остава само алкохолното лечение и процедури като биене на инжекция.

Във Варна алкохолните натравяния се поемат от Здравната каса, ако туристите имат синя здравна карта от ЕС, извън са само руснаците, които обаче са най-честите гости на Спешното по причина на препиване.

Ако се пресметне цялото лечение при такава ситуация, сметката излиза 200-300 лева, особено ако се правят токсикологични изследвания.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).