Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майка даде добър пример на детето си, но не чу "вълшебната“ думичка
Автор: Пламена Николова 13:49 / 18.01.2021Коментари (4)720
© Burgas24.bg
Читател на Varna24.bg сподели за ситуация, на която е бил свидетел при пътуването си в градски автобус и му е направила впечатление. Публикуваме разказа му без редакторска намеса:

"Искам да споделя с вас една случка, на която станах свидетел и която ме накара да се зарадвам, че все още има добри хора, човечни, които искат да дадат добър пример на децата си и други, които смятат, че целият свят им е длъжен и рядко оценяват жест, направен към тях.

В почивните дни пътувах от кварталите към центъра. В автобусът имаше малко хора. Качи се контрольорка, знаете че вече в градския транспорт на Варна всеки си купува билетчета само от машините. След като се качи, един от пътниците с неохота стана и се запъти към машината. Жената го попита защо едва сега решава да си купи билетче, след като е имал възможност да го направи и преди това. Той смънка нещо, но все пак вече имаше билет и беше отчетен като редовен пътник. Контрольорката се насочи към млада жена, която стоеше на съседна седалка. Поиска й билет за проверка. Дамата заяви спокойно, че няма билет, нито карта, защото имала банкнота от 50 лева и нямало къде да я развали. Контрольорката настоя да слезе на следващата спирка. Нередовната пътничка категорично отказа с мотива, че гони автобус на автогарата и е абсурд да слезе. Беше предупредена, че в такъв случай, дължи глоба от 30 лева като нередовен пътник. Отказа да плаща и глобата. Конфликтът се задълбочаваше, контрольорката настояваше жената да слезе, тя пък спокойно си пътуваше и не е ясно докъде щяха да стигнат нещата, ако не се беше намесила пътуваща на съседната седалка майка с дете. Жената извади левче и го подаде на нередовната пътничка, за да се реши проблемът. Жената го взе така, сякаш напълно й се полагаше, взе си билет от машината и си седна на мястото.

Стоях зад майката с детето и чух как то попита:“ Мамо, ти направи нещо добро, нали? Защо тази леличка не каза "вълшебната“ думичка?“ Майката му обясни, че когато човек прави нещо добро не винаги чува "вълшебната“ думичка, но го прави, за да помогне и не трябва да чака някаква отплата, че го прави просто, защото е добър човек.

Не зная дали жената чу разговора и й стана неудобно, но преди да слезе се засуети да пита дали може в машината да развали банкнотата от 50 лева и да върне левчето. Разбира се, това нямаше как да се случи още по-малко, че и предстоеше да слезе от автобуса. Споделям случката, за да кажа, че понякога едно "извинявай“, "благодаря“ и "моля“ е достатъчно, стига да е имало кой да ни научи на това, че "вълшебните“ думички ни правят хора. Жалко за онези, които не го разбират!“








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази,си заслужава глобата!Взимат и 50лв.,връщат и рестото и..live ist live!Адмирации за жената,платила билета,но и тя,сигурно няма,да го направи вече,разочарована,че не е постигнала,възпитателния ефект! Балкански синдром...!
+1
 
 
Мисля, че беше очевидно, че машината няма да даде промяна на 50. момичето беше измамник и смята, че транспортирането е нейното право. По възпитанието и липсата на маниери можете да разберете. Не бих помогнал в тази ситуация. лош пример е да дадете дете. помага на измамник. Човечеството е за невинните, а не за измамниците.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: