Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майстор на климатици задигна бижута за 1 млн. лв. от баровско жилище
Автор: Екип Burgas24.bg 10:49 / 15.07.2017Коментари (6)1201
© Burgas24.bg
Майстор от фирма за климатици е авторът на най-голямата заявена домова кражба у нас. Майсторът, който бил нает да ремонтира климатик на тризонет до Южния парк в София, задигнал накити от марките "Картие и "Бушерон", втората от които изработва диаманти и за кралски величия, пише "Телеграф". 

Скъпоценностите, оценявани на близо 1 милион лева, били ръчна изработка и изчезнали от жилището на строителен предприемач. След кражбата извършителят напуснал страната, но по-късно е бил разкрит и заловен. Случаят обаче не е публично огласяван. 

До началото на юни тази година рекордът за най-голямата заявена открадната сума кеш беше 220 000 лева. Пачките били изнесени от луксозна къща в столичния квартал "Витоша", собственост на бизнесмен от IT сферата. 180 000 лв. се намирали в каса, а 20 000 евро, които били предвидени за окабеляване на сградата, били незаключени. Сумата от сейфа трябвало скоро да бъде внесена в банка. От средата на миналия месец вече има нов рекорд, след като неизвестна засега банда удари собственика на дискотека "Ялта" и бившата "Индиго" Красимир Илиев. Бизнесменът заявил, че от каса в жилището на родителите му в Бистрица били откраднати 300 000 лева. И други ценности. Според разследващи ключово звено при големите домови обири имат информаторите. Някои от тях са готови срещу 10% от плячката да заведат професионални касоразбивачи до жилище, за което знаят, че ще има богат улов. Добри шпиони са охранителите, които се грижат за сигурността на съпругите на известни бизнесмени и децата им. 

"Когато водят хлапетата по детски рождени дни или карат майките на гости при техни приятелки, влизат в доста луксозни жилища и виждат какво има вътре", обясни запознат с начина на действие на високото ниво крадци. Така например един от гардовете на алкохолен бос е дал информация за къща, впоследствие навестена от апаши. Служители от фирми за почистване или поддръжка на електроуреди също можели да дадат информация, особено ако бизнесменът се е отнесъл грубо и неуважително с тях. Ако жилището е с високи огради и трудно за наблюдение, в проучването му може да бъде използван и дрон, който да снима от високо имота за кучета, охранители и възможни варианти за проникване. 

Според статистиката на МВР в момента се отчита спад в домовите кражби в София. Едното обяснение е, че част от извършителите са по морето. Другата причина е, че час от топкрадците вече са се изнесли да живеят със семействата си в чужбина. Там са улеснени от това, че не ги познават. Когато набележат обект, се обаждат на съучастниците си в България, които пътуват, правят удара и се прибират след това обратно. По тази схема работи един от най-добрите люлински крадци, който от години се е пренесъл в испански курортен град. Смята се, че сред крадците най-големите работохолици са бандата на Павката, Влади и Боце, задържани след наблюдение в края на миналата година. Триото нямало почивен ден, като се смята, че влиза в баровски къщи още от 2008 година. В някои от случаите взимали и ключове на автомобили, които намирали в къщите. Сред жертвите им е апелативен съдия, служител на чужди посолства и ред други заможни граждани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.07.2017 г.
+2
 
 
До сега няма случай да е проведено разследване за произхода на парите. И НАП не се намесва за проверка на декларирани доходи. НЕМА такава държава!
0
 
 
Който държи парите под дюшека и в буркани, не са му много скъпи. Ако ги беше изправ и си ги дършеше в банката, нямаше да му ги откраднат.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: