Малката Софи от Варна мечтае да тича като всички деца, нека й помогнем!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:05 / 23.12.2021
620
4-годишната София от Варна се нуждае от нашата помощ, за да проходи. Около 10 месеца след раждането на Софи, родителите ѝ Василена и Николай разбират, че тя има проблем.

“Не седеше, не пълзеше, не се опитваше да се изправя. Научихме тъжната диагноза – детска церебрална парализа, изразяваща се в спазми и схващания на двата й крака.

От тогава животът ни се превръща в ежедневна борба, борба София да може да прави най-естественото, да може да върви сама, да тича и да прави бели като всяко дете. И така, вместо безгрижни игри с децата, дните й са изпълнени с ежедневни посещения при рехабилитатори (в България и чужбина) и други терапии целящи нейното подобрение.

Въпреки нейните постижения до момента, поради естеството на диагнозата ѝ и нейния естествен растеж, спазъмът в мускулите и скъсяването на сухожилията ѝ се увеличават. Това неминуемо ще доведе до изкривяване на стойката и крайниците, а впоследствие и до редица болезнени ортопедични операции.

Ние като родители всяка вечер обещаваме безгласно, че ще намерим най-добрия лекар на света за Софи и сега го намерихме! Д-р Парк одобри Софи за съдбоносната операция – Селективна Дорзална Ризотомия (SDR) в детската болница Сейнт Луиз в САЩ .

Тя трайно ще намали спазъма в крачетата и ще даде възможност на Софи за по-добър и нормален живот. Това е единствената операция в света, която повлиява на причината, а не само на последствията от състоянието ДЦП.

Прогнозите на д-р Парк за Софи са изключително добри и той смята, че тя ще подобри всички свои умения и ще ходи самостоятелно! Той е нашата надежда, да видим детето си да върви само.

Огромно препятствие чудото да се случи е сумата от 70 000 долара, а до момента са събрани 55 500 долара.  

Споделяме нашата история с Вас приятели, защото не можем да се справим сами. Разчитаме на вашата доброта и благородство в този труден и съдбоносен за нас момент", разказват родителите на Софи.

Можете да помогнете на семейството в борбата му за здравето на тяхната дъщеричка както дарите средства по следната банкова сметка:

Име на получател: София Козарева

IBAN: BG88FINV91501317587469

BIC: FINVBGSF

Банка: ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

Основание: Дарение за София Козарева

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).