Манолова: Очакваме за първи път социалният министър да получи  звучен шамар

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
15:23 / 18.04.2022
808
Вече са в ход почти 15 дела в цялата страна, в различни административни съдилища, но още няма резултат по нито едно от тях. Това обяви пред журналисти в Пловдив Мая Манолова, лидер на "Изправи се България", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мая Манолова дойде в Пловдив за ново дело срещу ощетяващото на хората при преизчисляване на пенсиите. От гражданската платформа са завели над 100 дела на пенсионери срещу решението на НОИ и на социалното министерство да спестят 30 млн. лв. точно от възрастните хора.

Мая Манолова даде пример с пенсионер от Пловдив, чиято пенсия след преизчислението е повишена с 3% при така рекламираните13% средно увеличение. В конкретния случай става въпрос за ощетяване с 90 лева. Настоящото увеличение на пенсионера е само с 30 лева. 

"Социалното министерство подцени възрастните хора, те могат сами да си изчислят увеличението", каза Манолова и определи поведението на социалното министерство като "позорно".

"Очакваме с тези дела за първи път социалният министър да получи  звучен шамар заради начина, по който подходиха към преизчисляването на пенсиите.  

Надявам се и вярвам, че все от някой съд това ще започне", каза Мая Манолова, като посочи, че делото в Пловдив е второто такова дело у нас. 

Манолова коментира още, че тези 6% увеличение, които са заложени, са унизителни, при положение, че общата инфлация е над 9%, а за основните продукти, които възрастните хора купуват, инфлацията отдавна е над 20%.  Вместо да подготвят някакъв пакет от мерки и въвеждането на необлагаем минимум на доходите, сегашните управляващи се занимават с назначения, разпределяне на постове и подялби и комисионни, без да мислят за основните проблеми на хората.  

Манолова обяви още, че тя и нейната гражданска платформа подкрепят напълно работниците от "Либхер" за справедливо исканото увеличение на заплатите. 

Гледайте още във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).