Марешки: Скоро цената на дизела ще падне до 1,50 лева за литър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
10:28 / 28.01.2016
1579
Веселин Марешки обяви в предаването "Лице в лице" по bTV, че има готовност да свали цената на дизеловото гориво на 1,50 лв. за литър. Ето и думите на бизнесмена: 

"Не само, че е нормално, но скоро цената ще падне по 1,50 лева за литър, което ще е изненада за София и другите градове, където още не сме отворили бензиностанции. Трябва да си честен или луд, като мен, за да имаш силата да се противопоставиш на тези, които ни ограбват.

Какво става с цените на бензина и дизела у нас? Правителството каза - трябва да се направи нещо, но нищо не се направи. Президентът мълчи, Прокуратурата не казва има ли картел, или няма.

Мълчанието на отговорните фактори води до приспиване на обществеността и до това, че е нормално да купуваме бензин над 2 лева. Когато аз почнах през октомври, при мен беше 2,12 лева литър дизел. Сега, само за 3 месеца, ще падне с 62 стотинки.

Аз не го правя напук, след като пада международната цена на петрола и дизела. Но преди да започне да пада, разликата в България също е била огромна.

Спокоен, уверен и доволен съм от това, което върша. Правя го за доброто на хората и за финасова печалба. Намерил съм баланса между моята печалба и интереса на хората.

Аз нямам доставчици. Прекупувам горивото от втора и трета ръка, но обещавам на българите, че когато излезем реално на международния пазар, ще има още по-добри цени на дизела и бензина у нас."

Освен това бизнесменът допълни: "Бих се кандидатирал за президент, само ако отново се появят лицата, които са омръзнали на всички. Ще отвея Плевнелиев, Кунева и Първанов, ако се явя с тях на избори - със сигурност ще съм с по-добър резултат от поне двама от тях".

Веселин Марешки отрече нарочно да държи цените на бензина в бензиностанциите си ниски, за да спечели народната подкрепа и да я използва в предстоящи избори.


Виж коментарите (7)

Още по темата (508):
28.04.2024 Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празниците?
22.04.2024 Експерт с прогноза за цените на горивата
18.04.2024 Няколко трика, с които да намалим разхода на гориво
05.04.2024 Да очакваме ли по-високи цени през лятото в бензиностанциите?
29.03.2024 Притеснителни новини за цените на горивата
22.03.2024 Експерт: Има външни причини, които да доведат до ръст в цените на горивата
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).