Мария Габриел каза кое прави страната ни по-силна

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:40 / 05.03.2024
1142
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов подписаха Споразумение за сътрудничество за провеждане на специализирано обучение и подготовка на ръководителите от Службите по търговско-икономически въпроси /СТИВ/ към задграничните представителства на България.

"Отправяме послание за взаимодействие, координация и общи цели за външната политика и търговско-икономическите отношения на България. Споразумението между Министерство на външните работи и Министерство на икономиката и индустрията е знак, че за да постигнем външнополитическите приоритети на страната, ключова е експертизата на търговско-икономическите аташета. Заедно можем да оформим решенията на бъдещето“, заяви Мария Габриел.

Това първо по рода си споразумение, подписано между Министерство на външните работи и Министерство на икономиката и индустрията, има за цел синхрон между стратегическите приоритети на България във външната политика и дейността на СТИВ към задграничните представителства на страната. Споразумението е фокусирано върху редовно провеждане на специализирани обучителни курсове в сферата на икономическата дипломация за служителите и изработване на експертно помагало с практически направления. Целта е да се разширят познанията относно националните и международните механизми за развитие на икономическото сътрудничество и прилагането на дипломатическите умения на практика.

"Нека заедно направим така, че икономическата дипломация да допринася за това България активно да отстоява своите силни страни и носи ползи за гражданите“, заключи вицепремиерът Мария Габриел.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1290):
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
05.04.2024 Извънредно: Живко Коцев оттегля оставката си!
05.04.2024 Последен парламентарен контрол за министрите от кабинета "Денков"
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).