Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мария Габриел откри новата учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи
Автор: ИА Фокус 13:33 / 10.09.2023Коментари (0)694
©
Мария Габриел откри новата учебна година във Висшето училище по телекомуникации пощи ВУТП е единствено бележи ръст в приема сред инженерните университети през последните три години

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри 142-рата учебна година във Висшето училище по телекомуникации пощи откри и връчи дипломата на отличника на випуск 2023 – Живко Дафов – магистър от специалност "Информационни технологии".

"Надграждайте опит и се учете от всяка ситуация, мислете критично и творчески и имайте приключенски дух, като останете отворени към новото и света. Вие сте нашето ново поколение иноватори, които ще владеят технологиите така, че да творят добро", каза в приветственото си слово г-жа Мария Габриел.

"На добър час скъпи първокурсници, попътен вятър скъпи абсолвенти и успешна реализация в професията и нека да ни честита новата учебна година." - заяви при откриването на учебната година на висшето училище по телекомуникациr и пощи ректорът му проф. Миглена Темелкова.

Тя изтъкна, че по данни на рейтинговата система на висшите училища ВУТП е единственият от инженерните университети в страната, който бележи ръст в приема на студенти през последните 3 години, а компютърните специалности са най-търсени от студентите в чужбина. ВУТП е и в челната петица сред университетите в България според осигурителния принос на своите завършили възпитаници, което показва перспективите за блестяща реализация след завършване.

С приветствия за началото на учебната година и при връчването на дипломи на абсолвенти в церемонията се включиха Александър Йоловски – министър на електронното управление, Григорий Григоров – заместник-министър на транспорта и съобщенията, Сергей Станишев и Петър Витанов – членове на Европейския парламент, Иван Димитров – председател на Комисията за регулиране на съобщенията, Костадин Костадинов – председател на ПГ на ПП "Възраждане“, Красимир Вълчев – председател на Комисията по образование и наука в 49-то НС, Кристина Петкова – народен представител в 49-то НС от ПГ на "Продължаваме Промяната-Демократична България", проф. д-р Владя Борисова - председател на Патентно ведомство на Република България, проф. д-р Аце Миленковски – ректор на университет "Скопие“.

Стаж в Европейския парламент подари на първокурсниците, приети с най-висок бал евродепутатът Петър Витанов – доктор хонорис кауза на Висшето училище по телекомуникации и пощи. В словото си евродепутатът Сергей Станишев поиска реформа в Националната агенция по оценяване и акредитация, за да "работи дигитално, а не аналогово".

Костадин Костадинов – лидер на ПП "Възраждане" се обърна към студентите и абсолвентите с думите: "Бъдете сигурни, че знаете всичко и бъдете сигурни, че имате да научите още много повече от това, което знаете."

Бившият министър на образованието и народен представител от ПП ГЕРБ Красимир Вълчев поздрави ръководството за иновативното управление и за това че е доказало, че всяко висше училище има своето място в картата на висшето образование в страната. На абсолвентите и студентите Красимир Вълчев пожела да затвърждават с реализацията си на пазара на труда името на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Народният представител от ПГ ПП-ДБ Кристина Петкова отправи послание за успех, смелост и дързост към ръководството, преподавателите, студентите и абсолвентите на Висшето училище по телекомуникации и пощи..

Министърът на електронното управление Александър Йоловски връчи дипломите на бакалаврrте от специалност "Мобилни комуникации и интернет" подчерта, че Висшето училище по телекомуникации и пощи има прекрасни преподаватели и връзки с бизнеса, което го прави конкурентно и търсено на образователния пазар.

Григорий Григоров – заместник-министър на транспорта и съобщенията подчерта важността на телекомуникациите и пощите в съвременния свят и подчерта, че "ученето е като плуването срещу течението на реката, тъй като в момента в който спрем с него – тръгваме назад".

Дипломи и студентски книжки, както и много подаръци връчиха над 50 бизнес партньори на Висшето училище по телекомуникации и пощи, сред които и най-големите глобални телекомуникационни и ИТ компании.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: