Мартин Колев, МвнР: Искането ни е за двойно увеличение на заплатите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:32 / 15.12.2022
410
Искаме двойно увеличение на заплатите, както и повече средства за командировки. Протестът на МВнР дойде от самите служители. Премиерът пое отговорност нашите проблеми да бъдат решени, но все още нямаме писмено уверение, че по тях се работи и обещаното ни ще бъде изпълнено. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Мартин Колев - дипломатически служител III степен, председател на Професионалното обединение на държавните служители от Дипломатическата служба.

По думите му заплатите варират между 800-900 лв., а средната заплата е 1400 лв.

"Другото, което искаме е средствата ни за командировки да бъдат увеличени, защото колегите все по-често се оплакват, че вече са недостатъчни", допълни Колев.

Той посочи, че исканията им за заплащането, са основополагащи, за да могат да съществуват.

"Няма как с минимум два езика и магистърска степен ние да имаме служители, които да получават 1000 лв. В момента бюджетът на нашето министерство е на ниво от 2007 година и ръководството ни няма как да се справи. Нашите служители са приели каузата на Министерството - да работим за България и може би затова са останали въпреки ниските заплати", каза още Мартин Колев.

И допълни, че ако исканията им не бъдат изпълнени, колегите им зад граница също ще се включат в протестите. "Това означава затваряне на някой посолства, което ще доведе до затруднения за българите. Именно поради тази причина ние не ги включихме в сегашния протест", каза още Колев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).