Мартин, убил мъж на магистралата, се изправя пред съда

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:06 / 10.06.2020
702
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Мартин Х. Той е обвинен за това, че по непредпазливост причинил смъртта на 28-годишен мъж, настъпила при катастрофа. Престъпното деяние е осъществено на 06.04.2019 г. на автомагистрала "Тракия“. То е квалифицирано по чл.343, ал.1, б."в“, предл.1, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че в деня на катастрофата обвиняемият е управлявал лек автомобил, който се е движел с посока на движение от Карнобат към Айтос. Мартин Х. е предприел маневра за изпреварване на друго МПС, което се е движело в неговата пътна лента. Така автомобилът му е навлязъл изцяло в насрещната лента на движение. В този момент по нея се е предвижвал автомобилът на пострадалия, което е довело до челен удар между двете превозни средства. Назначена по досъдебното производство експертиза е установила, че в момента на удара автомобилът на пострадалия се е движил със скорост от 181 км/ч. Пострадалият е починал на място.  

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 11.06.2020 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...
Малкият син на обвинената в убийство Габриела Славова е дете на В...
Български фермер разкри огромна далавера с млякото
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...
Годишните технически прегледи на колите поскъпват драстично!
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).