Масов бой с бухалки и тръби в Лом, мъж почина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:37 / 11.08.2022
413
Напрежение в Лом след масов бой между две фамилии. Вследствие на побоя 47-годишен мъж е починал. Близки, роднини и приятели, както и жители на квартала, в който се е разиграло случилото се, излязоха на протест като затвориха за часове пътя Лом-Монтана. Боят е станал през нощта на понеделник срещу вторник в дома на семейството на Иван Шанков от ломския квартал "Младеново". Брадви, чукове, палки и вили са били използвани при масовия бой в града. 

Георгица, съпругата на мъжа, който загина след побоя, разказа, че са се прибирали, когато от микробус и няколко коли слизат над 20 души. Те нападат нея и съпруга й, както и други членове на семейството. От полицията казват, че причината за масовия бой е личностна. След побоя са задържани четирима души. Хората от протеста обаче искат да бъдат всички участници, дошли и пребили семейството.

Спорът възниква заради синовете на загиналия. Те се сбиват в друг квартал на Лом – "Стадиона“, а после си тръгват. От там се събират хора, които идват и започват боя в квартал "Младеново“. Друг пострадал е в болница, като се очаква да бъде изписан днес. 

Бутнаха портата, влязоха в двора и ме удариха. Цялата съм синя. Започнаха да бият мъжа ми, разказа Георгица Борисова, която е съпруга на починалия за Нова телевизия.

47-годишният Горан е откаран в болницата, където по-късно е починал. Според потърпевшото семейство конфликтът между двете фамилии е възникнал дни преди това в местна дискотека. Областният управител на Монтана Валери Димитров, който дойде при протестиращите, обеща да съдейства за засилено полицейско присъствие в Лом. 

"Също така ще изисквам от органите на МВР пълно изясняване на случая и срещу всички онези, които имат някаква съпричастност към случая, да бъдат предприети мерки", заяви той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).