Мая Илиева запази наследството на Жоро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:14 / 26.08.2022
849
17 години след едно от най-знаковите убийства на прехода – това на боса на ВИС-2 Георги Илиев, вдовицата му Мая Илиева продължава да живее дискретно, заможно и умно, пише "Телеграф".

Изключително малко хора говорят за нея, но се твърди, че не е съсипала голямото наследство на Главния – през годините се е отървала от доста неща у нас и е запазила инвестиции в чужбина.

Мая рядко се появява в публичното пространство. През последните години хубавата вдовица сякаш съвсем изчезна. На 30 юли т.г. Евгени Минчев обаче публикува в профила си във "Фейсбук" усмихната снимка с нея с надпис:

"Незабравима вечер в компанията на Мая Илиева и Анна Градева в ресторанта под нас! Беше ми приятно да шумя сам на себе си под прозорците ми“. Вероятно светският лъв е почерпил за ремонта на новото си жилище.

В България Мая Илиева живее в затворен комплекс в Панчарево заедно с трите си деца Криста, Андреа и Георги. За имотите в Доминикана само се носят слухове.

Лукс

Едва ли някой ще потвърди или опровергае официално ширещите се от години слухове за имотното богатство на Жоро Илиев в Пунта Кана – как купил големи парцели в екзотичния курорт преди години и след това на тяхно място изникнали луксозни хотели, които носят огромни печалби на наследниците му и до днес. След смъртта на Главния Мая закупила голямо имение там, в което заедно с децата и нейни приятели почиват през ваканциите.

Преди време в публичното пространство се появи снимка, за която се твърди, че голямата дъщеря на Адриана Тюркмен – Александра, се е щракнала върху един от ретро автомобилите на Мая именно пред имението в Доминикана. Вдовицата на митичния Филип Найденов-Фатик, който бе застрелян на 19 август 2003 г. посред бял ден на светофар на кръстовището на столичните булеварди "България“ и "Гоце Делчев“ - Адриана Тюркмен, от години е близка приятелка с Мая Илиева.

Съдба

Лобното място на Жоро Илиев – легендарната дискотека "Гранд Мултиплейс“ в Слънчев бряг, където бе застрелян с един куршум на 25 август 2005 г., е свалена от продажба от частен съдебен изпълнител, провери "Телеграф“ в Регистъра на публичните продажби, поддържан от Камарата на частните съдебни изпълнители. От кантората на ЧСИ Ивелина Божилова потвърдиха, че не продават имота в момента. Досега бяха направени два опита – последният в началото на юли т.г., да се намери купувач на тухлената сграда с площ 3200 кв. м. с обявена начална цена на продажбата 1 485 163 евро, а в български лева – 2 904 726.

Куршумът

Комплексът "Гранд Мултиплейс“ бе построен по испански модел – с тематични клубове и красив интериор. В него бяха събрани ресторант "Св. Георги“, дискотека "Екстрийм“, "Най клуб“, "Буда бар“ и "Домби бар“. Жоро Илиев бе застрелян в сърцето от снайперист в централното външно сепаре на любимия му "Буда бар“, където е отишъл след победата на неговия футболен отбор Локомотив Пловдив над Београд от първия предварителен кръг за Купата на УЕФА, който се игра в Бургас. Малко преди 23,30 ч. Главния се изправя и бавно крачи из бара, докато говори по телефона. Малко след това се свлича на земята. Снайперист, скрит зад близко дърво, го улучва с пушка 22-ри калибър въпреки многобройната охрана. Куршумът е попаднал почти до сърцето и е разкъсал основни кръвоносни съдове.

4 г. по-късно комплексът е продаден на бизнесмена Евелин Георгиев и продължава да работи под друго име до края на 2016 г. Задлъжнялост на собственика е довела до продажбата му от ЧСИ. В края на август 2021 г. за първия път комплексът е обявен на търг с начална цена 4,5 млн. лв., но до сделка не се стига. Втория път цената бе драстично намалена, тъй като е повторен търг. Постройката е в окаяно състояние.

Версиите

Убийството на боса на ВАИ холдинг остана неразкрито, макар че през 2013 г. полицията арестува банда пернишки килъри и бе обявено, че са замесени и в смъртта на Жоро Илиев. В началото разследващите работят по десетки версии за екзекуцията – от конфликт при разпределение на територии на нелегален бизнес, през война за терени по морето и дори за личен конфликт. Една от популярните версии е, че Жоро Илиев е убит от пернишкия наркобос Васил Арарски–Райко Кръвта. Месеци преди смъртта си той разжалва Райко, тъй като го подозира, че е убил неговия кумец Васил Горчев–Кьоравия. Благоевградският лихвар контролирал черно тото, но е застрелян през януари 2005 г., предполага се, че интересите му в хазарта и трафика на дрога се сблъскват с тези на Райко. Криминалисти установяват, че Кръвта и още двама от свитата му са били в Слънчев бряг в дните около убийството на Жоро Илиев и се налага версията, че Арарски е убил Главния, тъй като научил, че той е поръчал неговото ликвидиране. Това обаче не бе доказано. Два месеца след екзекуцията на Жоро Илиев неизвестен килър застреля Райко Кръвта пред хотел "Струма“ в Перник.

Георги Илиев доживя само 39 г. Той управлява ВИС-2 точно 10 г. след като наследи криминалната империя на брат си Васил, който бе убит от неизвестни килъри на 25 април 1995 г. на път за собствения си ресторант-щаб квартира на ВИС в София "Мираж“. На мястото на заведението днес се издига луксозна жилищна кооперация. Сестрата на братя Илиеви – Марияна, все още живее в Пловдив и има собствен бизнес. Вдовицата Мая наследява лъвския пай от богатството и не го пропилява. Говори се, че знакови висаджии също са получили дялове, но няма официално потвърждение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).