Мая Манолова: 413 жалби са постъпили при мен срещу частните съдебни изпълнители

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:17 / 29.08.2016
1039
413 жалби до момента са постъпили при мен срещу частните съдебни изпълнители. Това каза омбудсманът Мая Манолова по време на пресконференция, на която представя предложения за промени в 7 закона, предаде "Фокус".

"Законопроектите подготвихме през месец август. Проблемите на хората нямат почивка, не ползват отпуск, не почиват и канторите на ЧСИ-тата, банките, монополните дружества. Така че и омбудсманът не почива. 

Промените в Гражданския процесуален кодекс са насочени срещу произвола на частните съдебни изпълнители и проблемите с монополните дружества и банките, които се създават на хората. Има продадени имоти на безценица и съсипани човешки съдби и семейства, много отчаяни хора. Жалбите срещу ЧСИ нарастват. 

413 жалби са постъпили до момента към мен. Нямам приемна, в която да не дойдат много хора, които да не се оплакват от действията на частните съдебни изпълнители", обясни Манолова. Тя посочи, че кметът на Стара Загора ѝ се е обадил за това, че сметките на Общината са запорирани при внесено пълно обезпечение. 

"Анализът показва, че освен ЧСИ-тата, причина за окаяното състояние на българските граждани са и самоволните действия на монополни дружества, които начисляват огромни юрисконсултски възнаграждения. Ще настояваме длъжникът да може да обжалва оценките на недвижимите имоти", добави омбудсманът. Тя уточни, че ще искат и защита на гражданите срещу редица институции, които начисляват огромни юрисконултски възнаграждения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).