Медици излизат на протест, искат оставката на Кацаров!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:12 / 10.12.2021
653
Протест пред Министерството на здравеопазването. В 11:00 часа лекари от болница "Лозенец" ще се съберат пред ведомството на здравния министър Стойчо Кацаров с искане за неговата оставка. Причината - започнатата от него процедура по вливането на многопрофилната болница "Лозенец" в Детската болница "Д-р Иван Митев".

Според недоволните медици няма как в сградата на бившата правителствена болница да бъде поместена и Педиатрията, защото няма достатъчно места и е невъзможно технически да се случи. Притесняват се и че ще загубят работата си. Според тях чрез действията на Стойчо Кацаров ще се стигне до закриването и на двете болници. 

Идеята на здравния министър е в двора на болница "Лозенец" да бъде построена нова сграда за Педиатрията, това обаче ще отнеме няколко години, а дотогава двете болници трябва да съжителстват заедно.

МЗ задвижи процедурата по сливане на болници "Лозенец" с Националната педиатрия

"Не става въпрос дали трябва да се строи или не, а това как ще се направи и какви ще бъдат последствията от това. Те ще бъдат унищожаване и на двете болници", заяви директорът на болница "Лозенец" доц. Радосвет Горнев.

"В разгара на кризата с COVID-19, когато сме се посветили на това и го извършваме без да вадим дивиденти от него, в навечерието на празниците ще се получи нещо, от което ще постара детското здравеопазване и цялото общество", каза още той.

"В случая не просто прозират някакви нечисти интереси, а е очевидно, че има финансова изгода. Къде е промяната и спирането на корупцията, когато два дни преди встъпването в длъжност на нов министър се решава да се закрива лечебно заведение и действащ факултет към най-старото висше учебно заведение в България?", коментира една от лекарките в болницата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!
Младите българи в чужбина искат да се върнат обратно у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).