Медици пазаруват с линейките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:05 / 09.03.2015
815
Медици обикалят магазините и пазаруват в работно време, като използват за това служебните линейки и шофьорите им. На 7 март - събота, около 17,15 ч. на входа на кооперативния пазар спря линейка, отвътре изскочи мъж с болнична униформа и бързо се шмугна в сектора за цветя. След няколко минути той отново се появи с огромен красив цветен букет в ръка, чевръсто се метна в линейката и тя потегли в посока към областната болница.

Преди няколко дни "Монитор" засече край заведение в центъра на Велико Търново спряна линейка. Шофьорът вътре чакаше и видимо скучаеше. В продължение на повече от 5 мин. наоколо медицинско лице не се виждаше. Накрая от другата страна на улицата се показа жена с бяла манта и униформа на служител на Спешна помощ, с букет в ръка. Жената се огледа и на бегом пресече улицата, качи се в линейката и потегли в посока към болницата. Този случай, уви, не бе единственият.

Хора от Велико Търново споделят, че и друг път са ставали свидетели как медицински лица излизат от линейка и влизат в някой магазин или се нареждат на опашка пред някоя баничарница. Докато чакат, шофьорът на специализирания автомобил чинно ги чака вътре. Служител от спешното в Търново признава, че му се е случвало да изпада в подобна ситуация.

"Ходили сме на адрес при повикване. Връщаме се без пациент и минаваме през центъра на града на обяд. Е, случвало се е да спрем и да си купим по една баничка. Но всичкото е ставало в рамките на минута-две. Не сме седнали да обядваме в някой ресторант, нито да обикаляме търговските центрове и моловете. Слизаме, вземаме закуските и бягаме. Даже продавачките ни дават предимство да не чакаме на опашките. Какво, да не би с това да сме извършили някакво престъпление? Да не сме убили някого? Ние не сме ли хора?", попита медик от спешната помощ.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).