Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Медицинската сестра на Тодор Живков се принуди да отглежда кокошки
Автор: Екип Burgas24.bg 09:14 / 27.03.2023Коментари (0)392
Златни ли са яйцата, които ни изхранват? Този въпрос беше зададен на едни от най-популярните българи, които живеят вкъщи и извън столицата, а отговорът им бе изненадващ: "Не се притеснявам от високите цени, защото си гледам кокошки".

Мода или просто необходимост е отглеждането на пернатите същества? Всеки българин би отговорил, че второто е действащото правило у нас, тъй като цената на един от най-използваните във всяко домакинство продукт - яйцата, отбеляза рекорден ръст - само за няколко месеца тя се повиши с повече от 70%. Яйцето се превърна в нещо като символ на високата инфлация, дори се чуха призиви за бойкот и некупуване на "златните яйца" до Великден, с което гражданите да се опитат да свалят цените на яйцата. Призивът се отнася и за други продукти като мляко, сирене и кашкавал, като се предлага и въвеждане на таван на цените на основни храни.

"Не мога да кажа, че ме притеснява цената. И 5 лева да станат, имам си 6 кокошки, отглеждаме си и зеленчуци в градината. Така трябва и другите да направят", сподели майор Ани Младенова, славната лична медсестра на бившия Първи Тодор Живков, свикнала да се оправя сама с всякакви трудности.

"Ами права е жената. В селската къща и в селския двор винаги има какво да се прави и отглежда. Аз не се връщам в София - най-много да дойда веднъж в годината по битов въпрос и веднага се връщам. Няма какво да правя в столицата. Живеем трудно, но красиво. А по-добре трудно, но красиво, отколкото трудно, но грозно", на същото мнение е и поетът Борис Христов, доброволният отшелник в Лещен вече близо 20 години. Колоритното село вдъхновява маестрото дори да свири на саксофон, докато съпругата му се отдава на страстите си на художник.

 

Най-поставяният драматург и писател Христо Бойчев също си "чува стока", а най-лични са му кокошките. "Често работя по градината, като това ме спаси преди време от депресията, в която бях изпаднал по време на COVID пандемията", сподели авторът на "Полковникът птица", който живее в селце до Полски Тръмбеш.

Същата волна птичка е и актьорът Юрий Ангелов, който преди 30 години напусна Народния театър и се засели в странджанското село Фазаново. Направи го, за да спаси здравето и живота си. И успя. Защото там любимият ученик на Апостол Карамитев усеща енергията, която се била стопила. Юрий отглежда животни и живее в собствен рай. И прилага на практика завета на Омар Хаям: "По-добре е да си гладен, но да не ядеш каквото и да е. По-добре е да си сам, но да не си с когото и да е".

"Селото е моето спасение. Всичко има тук, но има и казан за ракия, а местните пребивават в алкохолни изпарения", смее се актьорът.

Друго популярно лице от екрана е Део. Той си има ферма в село Горна студена, където преди години е живяла баба му, пише "България Днес".

"Имаме 4 декара двор и къща, кози, пуйки, въобще цяло стопанство, кокошки. Навремето баба е била най-младата депутатка и после се е върнала на село. По тази логика ще направя същото и аз, без да съм депутат", шегува се вечно усмихнатият водещ, който също не е притеснен от високите цени на стоки от първа необходимост.

В същата хармония и без да се оплакват от нямане, живеят авторът на "Вдигни очи" Валди Тотев и неговата жена Димитрина в русенското село Писанец. Там музикантът и цигуларката също си имат домашни любимци и лехи със зеленчуци.

"Тук е много хубаво, без простотиите всеки ден в столицата", казва "щурецът".

На същото мнение са и актьорът секссимвол от близкото минало Иван Иванов и жена му - актрисата Петя Силянова. Те живея в село Оборище до Панагюрище и често изпращат пресни яйца и зеленчуци на сина си Уош Ем Си, който ги зарадва скоро с внуче, което кръсти на баща си.

 

Най-добрият приятел на Иван Иванов - актьорът Любо Чаталов, също се изнесе извън столицата и заживя с по-младата поетеса Камелия Кондова.

"Имаме градина, гледаме си и животни. Често се чуваме и с Иван, дори му идвам на гости, ей така по селски, но с кеф", с усмивка споделя 73-годишният актьор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Свлачище в "Сарафово"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: