Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мейзер още месец в затвора! Наяве ще излязат нови пикантни разкрития!
Автор: Екип Burgas24.bg 08:48 / 21.02.2017Коментари (4)1729
©
Още най­-малко месец в Сливенския затвор ще прекара скандалната силиконова миска Анита Желева, позната като Мейзер.

Тя попадна в студената килия, след като варненските магистрати решиха, че е виновна за смъртта на съпруга й Николай Димов, пише Блиц.

Културистът е удушен със свински опашки в дома на Мейзер. Тя твърди, че стегнала кабелните връзки по негово нареждане като част от силов експеримент и се призна за виновна в непредумишлено убийство. От 22 декември м.г. Анита бе откарана в женския затвор, където ще чака и следващото заседание от процеса. То трябва да се проведе на 7 април във Варна, а дотогава съдът отказа да промени наложената й мярка "задържане под стража". На делото се очаква да бъдат направени пикантни разкрития. То най-вероятно ще се гледа при закрити врати, ако близките на Ники не се преборят за обратното. На заседанието най-вероятно ще бъдат призовани свидетели, които да разбулят мистерията около фаталната нощ на 14 август 2016 година.

За първи път в съда Анита ще бъде представлявана от новия си адвокат и бивш прокурор Петър Чалъмов. Маститият юрист е категоричен, че ще събори обвинението за даване на подкуп, по което Мейзер се призна за виновна. Най­-вероятно един от разпитваните ще бъде второто ченге, присъствало в стаята за разпити непосредствено след убийството. В показанията си полицаят разказва, че Анита е давала пари да й купят вода и храна. Той не усещал тя да ги предлага като рушвет, както твърди колегата му. Ако обвинението за подкуп падне, Анита ще бъде освободена условно. Заради второто обвинение за рушвета тя получи затвор вместо условна присъда, тъй като опитът за подкуп по закон се наказва по-­тежко от непредумишленото убийство. "Ако я пуснат да си подаде дори носът навън от затвора, повече никога няма да видим Анита. До момента съдът мълчи за двата паспорта с различни номера, които притежава тази жена. Тя може да използва във всеки един момент някой от двата, за да избяга", негодуват близките на убития Николай. Почернената му майка Петранка също е страна по делото. Сестра му Милена пък е категорична, че Николай е бил убит с умисъл и користна цел. Очаква се по време на делото да бъдат оповестени и поръчани справки в САЩ. Те се отнасят до финансовото състояние на Николай, както и за имането на Анита.

Така ще стане ясно дали Ники наистина е разполагал с огромна сума пари, която е изчезнала мистериозно след смъртта му. Освен това ще се разбере какви вложения и спестявания има Мейзер, която твърди, че е издържала семейството. От страна на близките на Николай се настоява и за нови медицински експертизи, които да опишат точно и ясно от какво са раните по лицето и счупването на носа на 176-­сантиметровия мъж, който тежал 101,800 кг. Експерти са категорични, че тези травми няма как да бъдат причинени от падането на тялото, което Анита бутнала в опит да изнесе от дома си.

"На следствения експеримент ясно се вижда как той пада на дясната си ръка и по-­точно на рамото, което омекотява удара. Експертизата установява удар от остър предмет, а ръбът на пода в дома на Мейзер е заоблен и няма остър ъгъл", подчертават криминалистите. В медицинската експертиза пише и че Ники има следи по задната част на тялото ­ гърба, прасците и лактите, които може да бъдат получени при "притискане на снагата". Тъй като Димов е намерен по корем, те няма как да са получени при падането, заключават вещите лица. Преди да бъде вързан, Ники също е лежал по корем на масажната маса, която е облицована с мек дунапрен. Така остава мистерия кога и как е бил счупен носът на Николай, как е получил травмата на тила си и от какво са протъркванията по лактите и дълбомускулните кръвонасядания в долната част на гръбначния му стълб. Анита: Искам на гроба на мъжа ми! На гроба на мъжа си иска да отиде Анита Мейзър.

Това призна самата тя в интервю дадено от затвора. Това ще бъде първото нещо, което ще направи, когато излезе на свобода, зарече се миската. "Сигурно тогава ще рухна, защото сега сякаш не осъзнавам, че той си е отишъл завинаги", проплака подсъдимата от пандиза. След като се прости с Ники, тя смята да моли за прошка и майка му, и сестра му Милена. "Те ме мразят, но аз ще ги потърся, за да говорим", зарече се Мейзер. Освен това тя планира да се отдаде на смирено съществуване и да следва пътя Господен. "Две църкви се молят за мен и това ме обнадеждава", разкри по време на интервюто Анита.




Още по темата: общо новини по темата: 124
08.09.2022 »
14.08.2020 »
14.05.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ба*ти и страшилището, ще плаши затворничките до смърт
0
 
 
Мине не мине и ни напомнят за този грозен мангалски боклук.
+3
 
 
Адвокат Петър Чалъмов :-) Ей на това му викам късмет - да се родиш с "адвокатско име". Сто процента познава чалъмите в българската съдебна система. Иначе сериозно, ако тази излезе от затвора в близките поне десет години, можем абсолютно да обявим правораздаването в България за мъртво. Сега поне е все още в дълбока кома и наивници като мен смятат, че някой ден ще се събуди... ама да видим.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: