Менда Стоянова: Възможно е да достигнем 4,5 % ръст на икономиката

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
10:10 / 10.01.2016
1342
Възможно е да достигнем 4,5 % ръст на икономиката. Не знам дали ще се случи, но ние имаме реално основание да смятаме така. Това каза Менда Стоянова, председател на комисията по бюджет и финанси в НС в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Ако погледнем отчетът за 2015 г. тук се крият основанията за оптимизъм за подобно развитие. Имаме 3% ръст на БВП, което на фона на предишни години, когато беше около 1%, е добър резултат за едно такова трудно коалиционно управление", заяви Стоянова.

Тя посочи, че именно фактът, че този ръст е довел след себе си един още по-висок ръст на приходите означава няколко неща - сериозна работа срещу контрабандата и изсветляване на икономическия сектор. "Има сериозен удар в сивата икономика в определени сектори, особено акцизите", изтъкна Стоянова.

По думите й, в никакъв случай не трябва да разчитаме само на европейските фондове, но те са много солидна база за икономиката, за да има стъпка напред. Стоянова отбеляза, че в България в банките има много пари, било от депозитите на гражданите, било от свито кредитиране. "Бизнесът обаче се страхува, той е много плашливо нещо и разчита на стабилността правителството", каза още Стоянова.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
НИМХ с ново предупреждение!
Близо 6,6 млн. българи ще могат да гласуват за Народно събрание, ...
Автомеле с камиони затвори път
Легендарен влак пристигна у нас
Наше момче преди дни се нареди сред най-добрите
МОН: Матурите да се провеждат онлайн


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).