Месопреработвателите изпитват остра криза за свинско и говеждо месо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:35 / 09.06.2018
1828
Месопреработвателите изпитват остра криза за свинско и говеждо месо. Това заяви в Горна Оряховица по време на празника на суджука д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите.

По повод готвените нови стандарти, които да определят какъв процент месо ще има в колбасите, д-р Чамова коментира:

"Процентът месо е много относително, зависи покоя рецепта го гледате. Това са много изкуствени неща, които се създават, едно изкуствено напрежение. Българският потребител е манипулиран от най-различни от най-различни организации, от различни лобита на вносители на продукти не български."

240 хиляди тона свинско месо са нужни за годишното задоволяване на българския пазар. Две трети от тях се налага да бъдат внасяни, посочи шефът на Асоциацията на месопреработвателите д-р Светла Чамова.

"С говеждото месо е още по-трагично. Пилешкото е единственото, което си има и производство, и пазари, и възможности за износ."

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
България участва в най-големия благотворителен маратон в света
Домашните пантофи: Естетика срещу хигиена. "Чехли за гости? Не, б...
Прокуратурата разследва смъртта на детето, което издъхна напът за...
Проф. Румяна Коларова: Успешността на това правителство не бива д...
Експерт: Голяма подигравка с потребителите е да се замразява месо...
Доходите на най-бедните 20% от българите са точно 7 пъти по-ниски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).