Месото, млякото и млечните продукти щели да поскъпнат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:10 / 14.08.2012
688
Месото, млякото и млечните продукти ще поскъпнат заради по-ниската реколта от царевица тази година. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който провери реколтата от царевица в нива край Раковски. 

При тези нива на фуража, чиято основна съставка е царевицата, неминуемо ще се стигне до поскъпването на животинските продукти, обясни земеделският министър. Той бе категоричен, че цените на основните хранителни продукти в някои големи търговски вериги у нас не са замразени, а по-ниските цени представляват промоции от тяхна страна. 

Такива трябва да има у нас, тъй като по-бедните хора и пенсионерите търсят и оцеляват с по-евтини продукти. 

"Готов съм да поема критики от сутрин до вечер, но да знам, че най-бедните хора у нас са доволни за определен период от време", каза Найденов. Той призова политиците да бъдат и хора, и синове. След това изтъкна, че Румен Петков вече го е поздравил за това, въпреки, че опозицията като цяло не престава да критикува. 

Мирослав Найденов добави, че правителството у нас обсъжда и повишаване на доходите, но докато това стане, промоциите в търговските вериги са добре дошли за хората. Три са веригите, които предлагат по-ниски цени на основни хранителни продукти със съгласието на своите централи. Найденов се надява това да може да продължи поне три месеца.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
В болница връзвали насила 104-годипна жена
Българин спокойно отглежда банани в двора на къщата си
Туроператор с много обнадеждаваща информация
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
50 деца са с хранително натравяне в Сливен
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).