Местан: Фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани, обвинен съм, защото съм Лютви Местан

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:16 / 24.06.2020
1964
Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината обаче е правна категория, а аз няма да поема чужда вина. Това заяви Лютви Местан по повод катастрофата с негово участие, при която загина бебе.

"Месеци наред се разпространяваше снимка на ударената моя кола, за да докажат че са се движели в една посока - към Гърция. Бях ударен челно, след като бях завършил маневрата и бях освободил лентата на другия шофьор. Той няма място в лентата за пътя за Гърция или предимство в чужда лента. Тези факти бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа", каза още той пред bTV.

"Обвинен съм, че не съм спрял на "Стоп". Прокуратурата знае, че това е недоказуемо. Прокуратурата ми наложи репресия и ми отне правото на справедлив процес. Още на първия ден ми отнеха шофьорската книжа на основата на клеветнически обвинения", коментира Местан.

"14 са тежките обвинения за скорост на пътя на другия шофьор - Юсеин Ахмед", заяви бившият политик.

"Фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани. Искам само справедлив и обективен процес. Унищожиха се доказателства по катастрофата - там където имаше 3-метрови храсти, които пречеха на видимостта ми, бяха изсечени след катастрофата, за да докажат, че съм имал видимост", каза Местан.

"Не съм се срещал със семейството, не искам и да се срещам. Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Ще съдя прокуратурата за клевета, но след като приключи процесът по катастрофата", допълни още той.

Лютви Местан коментира и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов: "Кой има политически интерес от скандал покрай снимките на Борисов? Премиерът изброи много имена, но след над 10 години управление си няма и на идея, кой може да е този човек. Кой технически има възможност да направи снимки на премиера? Това има значение от начина на живот на охраняваното лице. Охраняваните от НСО не спят с тях в една стая. Кой е можел да направи тези снимки, може да каже самият премиер", завърши Местан.

Виж коментарите (4)

Още по темата (47):
26.03.2024 Лютви Местан отново се изправя пред съда
23.11.2023 Адвокатите на Местан поискаха прекратяване на дело за катастрофата, в която загина бебе
01.09.2023 Делото срещу Лютви Местан се връща в изходна позиция
06.06.2023 Отново отложиха делото за катастрофата с Местан, при която загина 6-месечно бебе
21.02.2023 Лютви Местан получи инсулт
13.01.2023 Пак отложиха делото срещу Лютви Местан за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).