Местят непълнолетните затворници от Бойчиновци във Враца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:14 / 08.06.2018
1884
Поправителния дом в Бойчиновци, в който излежават присъдите си непълнолетните престъпници, ще бъде преустроен в затворническо общежитие от закрит тип. 26-имата лишени от свобода ще бъдат преместени в самостоятелна сграда с отделен двор на територията на Врачанския затвор. Преместването трябва да се извърши до края на юли.

Новите помещения отговарят на европейските изисквания. Ремонтът на стаите се довършва, на финалната права е и обновяването на сградата, която е предвидена за училище на младежите. В обособения терен предстои да бъде изградено място за престой на открито и зона за фитнес занимания.

След измененията в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража Поправителният дом за непълнолетни младежи в Бойчиновци премина административно към Врачанския затвор и вече не е отделна самостоятелна структура, а подразделение към него, уточняват от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Към днешна дата в Бойчиновци са настанени общо 26 лишени от свобода, от тях 17 са непълнолетни, 9 са навършили 18 години. След преустройството на дома в общежитие, в него поетапно да бъдат премествани лишени от свобода от корпуса на затвора във Враца. По този начин ще се постигне разтоварване на затвора и пълно съответствие с европейските изисквания за 4 кв. м. на задържано лице, съобщи началникът на Врачанския затвор старши комисар Ангел Кабатлийски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).