Метеоролог: Очаква ни хладно лято

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:40 / 06.02.2015
761
Оформилата се тенденция е за едно по-хладно лято и една нормална пролет. Това каза пред "Фокус" метеорологът д-р инж. Константин Цанков във връзка с изминалите проливни дъждове в страната ни.

Той поясни, че е изключително рисковано да се правят дългосрочни прогнози, защото е твърде вероятно те да не се сбъднат.

"Аз си правя известни изводи, но прогнозите трябва да бъдат регионални. Ние сме определен регион, който обхваща Балканския полуостров. Една малка частичка сме от Европа. На картата ние сме в един регион с Турция и Гърция, макар че има съществени различия. Това са вече конкретни разлики, които се знаят от нашите метеоролози и хидролози", допълни д-р Цанков.

На въпрос дали се наблюдава тенденция към изчезване на преходните сезони, той отговори:

"Мненията са разделени, но по принцип ние наблюдаваме едно заглаждане на сезонната изменчивост. Това може да бъде и някакъв цикличен характер на повторение, но в последните няколко години има такава тенденция. Нищо конкретно, нищо сигурно в момента не може да бъде обявено".


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).