Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Метин, опитал да убие бившата си съпруга пред дъщеря им, остава зад решетките
Автор: Пламена Николова 17:13 / 02.02.2021Коментари (0)1218
©
Илюстрация
Варненският апелативен съд отказа по-лека мярка за неотклонение на обвиняем в опит за убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресслужбата на съда.

Срещу Метин К. се води досъдебно производство за това, че миналата година в Добрич е направил опит умишлено да умъртви бившата си съпруга. Деянието било извършено при издадена ограничителна заповед. Разследването изяснило, че е използвал газов пистолет, преработен в боен. Незаконното притежание на огнестрелното оръжие дало основание на прокуратурата да повдигне обвинение и за това закононарушение.  

Метин и съпругата му били разведени. На 26 юни 2020 г. в дома на жената мъжът извадил пистолета и я заплашил в присъствието на дъщеря им. Дошло време по-малкото дете да бъде взето от детска градина. Метин излязъл, но жената затворила вратата след него. Той произвел изстрели през вратата, като два от куршумите я улучили. Метин се укрил. След многочасови преговори с полицейски служители, той се предал.

Престъплението, за което е обвинен, се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

По искане на защитата, днес съдът задължи прокуратурата да представи протокол за извършен преди дни повторен разпит на пострадалата жена.

Представителят на Апелативната прокуратура отбеляза, че склонността към употреба на алкохол и психологическите преживявания около развода водят до съмнение, че при по-лека мярка за неотклонение Метин отново може да предприеме нежелани действия спрямо пострадалата.

Защитниците на обвиняемия оспориха стореното да е извършено в условията на домашно насилие. Мъжът е бил доброволно допуснат до дома на жената, която се е отказала от действието на ограничителната заповед.

Пред съда Метин К. каза, че станалото било само инцидент.

За да се произнесе, съдът взе предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание. Събраните материали по делото подкрепят основателността на подозрението за участие на 52-годишния мъж в деянието. Тезата на защитата за правната квалификация не може да е предмет на настоящото производство, а на разглеждането на делото по същество. Въззивната инстанция прецени, че макар да няма опасност мъжът да се укрие, е реален рискът да извърши престъпление. Той е реабилитиран след предишно му осъждане. Но за него има лоши характеристични данни, свързани с това, че не полага общественополезен труд, злоупотребява с наркотици и алкохол. Такива се съдържат и в преписката по Закона за защита от домашно насилие. 

С тези аргументи Апелативният съд потвърди определението на Добричкия окръжен съд, с което е отказана промяна на мярката за процесуална принуда на обвинения в опит за убийство в условията на домашно насилие и незаконно притежание на оръжие Метин К.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: