Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Методи и Николай от гонката с мерцедеса остават в ареста
Автор: Иван Сотиров 16:49 / 17.08.2021Коментари (0)986
© Burgas24.bg
Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас и взетата мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Николай С. и Методи Д., привлечени като обвиняеми за това, че на 9 август 2021 г., в   Бургас и по път между   Бургас и село Свобода, при управление на лек автомобил марка "Мерцедес", противозаконно пречили на органи на властта – полицейски служители, да изпълнят служебните си задължения, свързани с извършване на полицейска проверка и с осигуряване безопасността на движението по пътищата в   България.

Николай С. е обвиняем и за това, че на същата дата, по пътя между гр. Бургас и с. Свобода, при управление на лек автомобил марка "Мерцедес", противозаконно пречил на органи на властта да изпълнят служебните си задължения, свързани с извършване на полицейска проверка, като не се подчинил на подаден сигнал за спиране със СТОП палка, както и на подадени звуков и светлинен сигнали с полицейски автомобил, увеличил скоростта на управляваното от него моторно превозно средство, продължил движението си, карайки в лява и дясна пътна лента, опитал да избута служебните полицейски автомобили в канавката или да ги притисне към мантинелата, допуснал пътно-транспортно произшествие с полицейски автомобил -  като го блъснал в задната част.

Методи Д. е обвиняем и за това, че на 09.08.2021 г., в село Веселиново, при управление на лек автомобил "Мерцедес", пречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, свързани с осъществяване превенция и разкриване на извършено престъпление и да го задържат, като се опитал да избяга и оказал съпротива при задържането си - буйствал и бутал полицейските служители с юмруци, ръце и крака.

Делото бе гледано по жалба на Николай С. и Методи Д. срещу задържането им под стража. Защитата на двамата обвиняеми изложи съображения за липса на опасност те да се укрият или да извършат престъпление, като помоли спрямо тях да бъде взета по-лека мярка за неотклонение.

Срещу Методи Д. и Николай С. е повдигнато обвинение по чл. 270, ал. 1, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, наказуемо с "Лишаване от свобода" до три години или глоба от петстотин до две хиляди лева.

Въззивната инстанция сподели извода на първоинстанционния съд, че може да се направи обосновано предположение, че Методи Д. и Николай С. са съпричастни към престъплението, в което са обвинени. Според Бургаският окръжен съд, направения от районния съд извод, че съществува реална опасност обвиняемите да извършат престъпление, ако не бъдат задържани, също е обоснован и правилен. Това се установява от обстоятелството, че обвинението е за противозаконно пречене на орган на власт при управление на моторно превозно средство. Въпреки, че и двамата обвиняеми нямат свидетелство за управление на МПС, Николай С. има издадени 24 фиша и четири присъди на Районен съд – Ямбол, за неспазване на ЗДвП, както и престъпления против транспорта. Една от присъдите на Николай С. е за нанасяне на телесна повреда на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения. Подобно е съдебното минало и на обвиняемият Методи Д., който има четири присъди, като една от присъдите е за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Според въззивната инстанция правилен е извода на районния съд, че обществената опасност и на двамата обвиняеми е висока.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.



Още по темата: общо новини по темата: 2
18.08.2021 »
16.08.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: