Милчева: Овце сме! Разбира се, че телекомите законно увеличават таксите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:07 / 23.12.2021
1772
Журналистът Емилия Милчева с коментар в социалните мрежи за предстоящото увеличение на услугите от мобилните оператори. Според нея това, което правят телекомите, е законно. Тя обаче се пита защо КЗП имитира дейност и няма никаква полза за нас потребителите.

Овце сме. Телекомите ни изпращат коледни "честитки", че ще увеличат таксите ни - защото договорите им дават тази възможност да го направят едностранно. Договорите обаче не предвиждат възможност за нас, като потребители, също да можем да се откажем при подобно... индексиране от услугите на телекома. Вместо да ни защитят като потребители, тази не-знам-за-какво-съществуваща Комисия за защита на потребителите (КЗП) решава да извърши проверка на това, дето правят телекомите.

Това е имитация на дейност, прах в очите - вижте ни, вършим нещо. Дренки! Нищо не вършат. Разбира се, че това, което правят телекомите, е законно - подписали сме тия договори. Но ние трябва да имаме право да се откажем на момента от такъв договор, а не да плащаме три такси. Трябва да е лесно да се откажем от услуга на мобилен оператор, а не да ни правят всякакви номера. Но както си трае за таксите на банките - щото банките не влизат в обхвата на Комисията за защита на потребителите, така си трае и за нашите права като ползватели на услуги на мобилните оператори.

В този си вид КЗП не е от никаква полза на нас като потребители. Законът трябва да се осъвремени, ако има смисъл от съществуването й. Иначе да, върши работа на български производители на птиче месо и яйца, когато помага на БАБХ да открие салмонела или нещо кофти във внос на такива продукти.

Виж коментарите (2)

Още по темата (70):
18.04.2024 ЕС обмисля обединяване на телекомуникационните оператори 
25.03.2024 Ето кога ще имаме право да се откажем от мобилни услуги без плащане на неустойки
19.03.2024 "Ние, потребителите": КЗП не изигра картите по най-добрия за нас начин в казуса с  телекомите 
19.03.2024 Важно! Прекратяваме договора си с мобилния оператор при увеличаване на таксата и не му дължим неустойка
18.03.2024 Договорите на телекомите ще гарантират повече баланс и реципрочност за потребителите
20.02.2024 А1 обяви новите тарифи и предложи компенсации
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).