Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министерството на туризма проведе поредица от работни двустранни бизнес срещи в Полша
Автор: Екип Burgas24.bg 17:27 / 28.10.2022Коментари (0)454
©
Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва през седмицата в серия двустранни срещи на туристическия бизнес в Полша. В периода 24-27 октомври 2022 г., делегация, ръководена от заместник-министър Георгиева и съставена от представители на българския туристически сектор, проведе двустранни българо-полски бизнес срещи в градовете Вроцлав, Катовице, Краков и столицата Варшава.

След успешния летен сезон 2022 за българо-полския туризъм и след проведени разговори с представители на браншови организации в сектор туризъм, Министерството на туризма взе решение да организира серията от срещи в Полша. В инициативата активно се включи и Алианс Българско Черноморие с неговия председател Франк Кванте, който бе част от делегацията.

Целта на тези срещи бе извеждане на бизнес отношенията в туристическия сектор между България и Полша на следващото ниво и укрепване и развитие на връзките между представителите на бизнеса от двете страни.

Във всяка от локациите бяха организирани двустранни срещи между българските туроператори и хотелиери и полски туроператори. След тържественото откриване на всяка от срещите от страна на заместник-министър Ирена Георгиева, приветствие отправяха почетните консули на България в Полша в градовете Вроцлав, Катовице и Краков. При откриването на срещата в гр. Вроцлав отправи приветствие г-н Ярослав Обремски, войвода на Долносилезкото войводство, а в срещата във Варшава активно участие взе Н.Пр. Маргарита Ганева, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Полша.

Участващите в тази поредица от срещи български компании имаха възможност да проведат работни разговори с близо 100 свои полски потенциални партньори. Предложенията на българския бизнес, с фокус главно върху морските почивки, бяха посрещнати с интерес. Местните представители, от своя страна, изразиха надежда, че България ще бъде представяна все по-често с възможностите за туризъм през всички годишни времена, като особен интерес, освен зимните почивки в ски курортите, бе проявен за планински туризъм, велосипедни турове в планините и СПА туризъм.

България заема трето място на полския туристически пазар с дял около 8,8% след Турция и Гърция. От друга страна, полските туристи, посетили България за периода януари – август 2022 г., са около 270 хил., което представлява ръст от 53% спрямо аналогичния период на 2021 г. Данните за броя пътници, кацнали на морските ни летища, показват, че летище Бургас е обслужило повече туристи от Полша през тази година, отколкото през предпандемичната 2019.

Всички участници в срещите споделиха мнението, че при съществуващия капацитет, България би могла да приеме през 2023 г. двойно по-голям брой туристи от Полша.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: