Министър Андреева: Забраната за пушене на закрито трябва да остане

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (13)
15:59 / 07.10.2013
1566
Министърът на здравеопазването Таня Андреева, която при встъпването в длъжност се беше ангажирала с отмяна на пълната забрана за пушене на обществени места, днес изненадващо се обяви в нейна подкрепа. В същото време от миналата седмица в левицата отново се повдига въпросът за смекчаване на ограниченията спрямо цигарения дим.

"Съвсем правилно е забраната за тютюнопушене, която действа, да бъде по този начин. Не мисля, че трябва да се правят отстъпки в каквато и да било посока", заяви днес Андреева днес пред журналисти.

Според нея за първи път в обществото има единство и дори пушачите са подходили толерантно към забраната. На популярния аргумент, че бизнесът може би губи заради закона, Андреева отговори "Здравето на хората няма цена, за да се правят компромиси".

Миналата седмица БСП направи поредна заявка да отмени пълната забрана за пушене на закрити обществени места и да върне стария режим със зали за пушачи и непушачи и свободно пушене след 22 ч. Зам.-председателят на групата на левицата Спас Панчев, който вече се очертава като лице на идеята, заяви, че отпадането на тоталната забрана трябва да бъде факт преди зимата и се предвижда съответните законови изменения да бъдат приети през ноември.

Междувременно подписите в петицията "Не на връщането на цигарения дим в заведенията" се увеличават и вече са достигнали 71 хиляди. На страницата си в интернет Гражданска инициатива "Без дим", която организира протести при първия опит на депутатите да отменят забраната през лятото, прогнозират, че отново ще има "лавинообразно нарастване на подписите". Това се случва всеки път, когато има подобни опити, поясняват оттам.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (13)

Още по темата (91):
21.02.2024 Искат забрана на бездимните цигари на закрито в заведенията
13.03.2019 Приеха важна забрана за пушенето на закрито!
04.09.2018 Забраната за пушене на закрито остава!
16.04.2018 Слабаков: Аман от педера**и, рецидивисти, цигани и непушачи!
19.06.2016 Бивш министър: Като цяло забраната за пушене на обществени места се спазва
07.04.2016 Плевнелиев зове депутатите да въведат правила за всички изделия за пушене
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).