Министър Ангелкова: Морските плажове формират повече от 70% от летния продукт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:18 / 04.02.2016
1354
Морските плажове формират повече от 70% от летния продукт, който е един от основните туристически продукти в България. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на обсъждането на обсъждането на първо четене на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие в пленарна зала.

"При представянето на законопроекта в комисиите обяснихме, че морските плажове формират повече от 70% от летния продукт, който е един от основните туристически продукти в България, който формира 60% от приходите, които постъпват в сектор "Туризъм".

"За да можем да направим цялостна концепция, свързана с управлението на плажовете, е необходимо да имаме цялата налична информация, база данни и правно основание да я искаме, за да можем да подготвим цялостната концепция, рамката на която вече сме създали и бе приета на оперативно заседание на МС", посочи министър Ангелкова.

По думите ѝ, целта на тези промени е да създаде основата за нов нормативен акт, който да позволи групирането на плажовете по индивидуален признак.

"Предвиждаме създаването на 4 групи и 4 подгрупи, съответно създаване на отделна методология за минимално концесионно възнаграждение за всяка група", поясни министъра на туризма.

Тя уточни, че с тази мярка ще се преустанови отдаването на всички плажове под общ знаменател.

"В момента 58 плажа са отдадени на концесия от 253. В Министерство на туризма има капацитет и в момента работят кадри, фокусирани само върху концесиите. Провели сме срещи с всички представители на туристическия бранш, концесионерите и кметовете на морските общини, за да подготвим максимално предстоящият летен сезон", допълни още министър Ангелкова.

Тя увери, че представителите на бранша подкрепят възможността през следващите туристически сезони договорите за концесия вече да се прилагат по новата методология.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Две линейки за пострадалите след челен удар между бус и тир
Flirt е новият вариант на COVID-19
При какви условия непълнолетните имат право да работят?
Премиерът се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи
Минималната заплата трябва да достигне жизнения минимум, който е ...
Внимавайте какво купувате! Изтеглят от пазара опасни сокове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).