Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Горанов: Свидетели сме на най-сериозната хакерска атака, идваща от руски домейни
Автор: Екип Burgas24.bg 16:25 / 16.07.2019Коментари (13)1723
© БЛИЦ
"Ще ви запозная с информацията, която имаме до момента по отношение на сигнала от 15 юли за нерегламентиран достъп до компютрите на НАП. В хода на извършените мероприятия бе установено, че в 10:15 ч. неизвестно лице е изпратило мейл до няколко свободни медии." Това каза вътрешният министър Младен Маринов по повод хакерската атака към НАП и източването на данни на стотици хиляди българи.

"Предоставена е парола за достъп до данните на архива. Съдържанието на файловете в нея са данни за стотици хиляди български граждани, имена, ЕГН-та, фирми. След справка с НАП става ясно, че данните са автентични и трябва да се обработи специфично, за да се асоциира с конкретен субект", допълни той. 

Вътрешният министър сподели, че информацията е разпратена само до 4 медии и няма нарушена или загубена информация в НАП.  "Свидетели сме на най-сериозната хакерска атака, идваща от руски домейни. Не искаме да упрекваме руската държава, това сочат фактите. 30-40% от данните, които са публично достъпни от файловете, които са разпространени до сега, се съдържат в базата данни на НАП", каза финансовият министър Владислав Горанов, предаде "Блиц".  

"Иска ми се да успокоя, макар и на твърде начален етап, с това, че според нашите анализи информацията не е достатъчна, за да стане ясно финансовото положение на лицата, които са били изобличени. Във връзка сме с ЕК към кибератаки и ще извършим одит на всички системи на НАП", допълни той. 

"Подобни пробиви могат да бъдат направени и в доста по-развити държави, но това не е оправдание. Искам да уверя всички, че информацията все още е защитена и анализите показват, че съдържанието не е достатъчно да се направи извод за имущественото състояние на който и да е било български гражданин. Не трябва да се притеснявате от това изтичане, но това не омаловажава сериозния пробив в системата на НАП", заключи Горанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Какво чакате още - целият НАП да подава оставка начело с Горанов!!!
-4
 
 
Кольо Правата Лопата...вземи изчукай Елестара,че взе пяни да пуска от липса на захар.
на 16.07.2019 г.
0
 
 
Това е бати смешка , вместо да кажат , че данните не са автентични , че се води разследване и правят проверки - онези твърдят данни в нета са автентични и сега всеки може да ги използва :D :D :D Тия направо къртят мивки от всейде.... Дори вицовете на ония пишещия след 17:00 не са толкова смешни....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: