Министър Кралев връчи наградата на Бургас за най-спортeн град на България през 2014 година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:55 / 01.04.2015
1302
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отличи град Бургас като най-спортния град на България за 2014 г. Това стана на официалната церемония в Националния дворец на културата, на която за 8-ма поредна година вестник "24 часа" и Дарик радио, след национално проучване, обявяват "Най-добрият град за живеене в България".

"Тази година наградата за град на спорта отива в един град, чиито формален и неформален лидер е олицетворение на образа на успешния европейски кмет. Един човек, който всеки град би искал да има за свой водач и лидер. Този град е с най-бързо развиваща се спортна инфраструктура, домакин на един от най-престижните форуми, който се организира в България - европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. Град, които има два стадиона, въпреки че няма футболен отбор в "А" група, който има близо 100 спортни клуба и много олимпийски, световни и европейски шампиони. Какво доживяхме, варненец да връчва наградата за най-добър спортен град на Бургас", каза с чувство за хумор министър Кралев.

София спечели престижната награда за най-добър град за живеене, която бе връчена лично от президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. Освен това Столицата обра и други две престижни отличия - за най-културен и хай-тек град в страната. Така София се изравни по отличия с Бургас, който три пъти през годините е класиран за най-добър за живеене град. Подгласници на големия победител станаха Пловдив и Русе.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).