Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Лорер: Ако газът спре за България, той ще спре за цяла Европа
Автор: Екип Burgas24.bg 22:27 / 28.01.2022Коментари (1)711
Ние заявихме нашата стратегия много ясно – България е за деескалация. Ние трябва да сме надежден член на НАТО и ЕС, както заявихме преди много години. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер в предаването "Панорама“ по БНТ.

 

"България не дразни Русия. България има своя геополитически и национален интерес. Ако газът спре за България той ще спре за цяла Европа. Вярвам, че разумът ще надделее и няма да се стигне до такъв вариант. Ние имаме и резервни варианти“, подчерта той.

"Правителството беше изправено пред много кризи и енергийната е най-сериозна. Ние обаче можем да се справим с тези предизвикателства. Общините бяха минали на договори ден напред, нашият план е да минат отново на стария режим, за да се намалят цените. Мораториумът ще остане в действие толкова, колкото е необходим“, заяви той.

По думите му бюджет 2022 изпраща много ясно послание – за сериозен икономически растеж. С него инвестираме в инфраструктура и хора. Всички сме обединение от една цел България да стане богата и просперираща страна, пшосочи Лорер.

"Термин "работещи бедни" няма, той не трябва да съществува в едно работещо общество. Трябва да се стремим към европейски нива на нашата икономика. За да растем, трябва да инвестираме", посочи Даниел Лорер.

"Растежът през иновации води до икономическия растеж, при който хората стават по-богати. Демографската криза у нас е сериозна. Въпреки това чрез иновации може да се постигне растеж", каза още министърът на иновациите и растежа.

"България трябва да се промени и да използва средствата си прозрачно. Трябва да се включат всички контролни механизми в държавата. Средствата трябва да се инвестират, за да носят и растеж", обясни Лорер.

"Вярвам в диалогичността вместо в замерянето с камъни. Ние сме изпълнени с енергия да върнем реда и законността. Вече се вижда и плодът на нашите усилия затова, а именно г-н Цацаров вече не е ръководител на КПКОНПИ", изтъкна той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като ги взема тези *иновации* и барабар с газовата тръба ще ти я натъпча в гъза докато ти излезе през устата,миндил!Какво ме грее,че другите няма да имат,когато на нас ще ни го нахендрят?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: