Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Нинова: Започваме работа по изграждането на индустриална зона Варна
Автор: Екип Burgas24.bg 08:56 / 11.03.2022Коментари (1)689
©
"Започваме работа по  изграждането на индустриална зона Варна. Имаме зони в Божурище, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и др. Варна е един от малкото градове без индустриална зона. Тук съм с грижа практически да започнем работа по изграждане на индустриална зона“. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова по време на брифинг в гр. Варна.

"Знам какво е правено в миналото - за Аспаруховия мост, за Аксаково, за Суворово, но нищо не е свършено през годините“, припомни тя. Министър Нинова подчерта, че Варна има своите предимства, най-вече с географското си положените.

"Екипът на Министерството на икономиката и индустрията започва разговори и ще пристъпим към действия за изграждането на индустриална зона. В тази връзка днес освен в "Агрополихим“ бяхме на среща и в "Девня цимент“, а преди десет дни се срещнах и с ръководството на "Солвей соди“ - с тях също ще разговаряме за регистриране на индустриална зона на територията, на която са разположени тези предприятия. Ако погледнете де факто, тя е изградена заради техните усилия – инвестициите, които са направени, но им липсва държавната подкрепа, за изграждане на инфраструктура, на пътища, ВиК, соларни панели и др.“, каза министър Нинова.

"С ръководствата днес започнахме първите разговори. От тук нататък ще излъчим работна група и работни екипи от двете страни от Министерството на икономиката и от Националната компания Индустриални зони, за да започнем стъпка по стъпка по изграждането на индустриална зона на тази територия. Знаете близостта на пристанището, така че това е най-подходящото място, най-подходящата инфраструктура. Остава заедно да положим усилия и да я регистрираме и развиваме. Така, че започваме да работим по този въпрос“, категорична бе министър Нинова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.03.2022 г.
0
 
 
А за лекото метро нещо да кажете? За София може още 200 милиона за отскечки, вече лабиринт имат по земята, а Варна кучета я яли, няма лев ни за една отсечка от точка А до точка Б. Тука имаме нужда от екологичен транспорт, още повече при тези времена на скъпи гориво.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: