Министър Папазов представи пред железничари плана за стабилизиране и развитие на БДЖ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:23 / 07.08.2013
1306
Вчера, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов се срещна в София със служители и работници от дружествата в "Холдинг БДЖ" ЕАД и Национална компания "Железопътна инфраструктура". Поводът за срещата беше Деня на железничаря и 125-годишнината от създаването на Българските държавни железници. На събитието присъстваха още заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Антон Гинев, изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД, Чавдар Трендафилов, генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура", Милчо Ламбрев, както и представители на ръководствата на двете компании.

На срещата с железничарите министър Папазов представи изготвения план за стабилизиране и развитие на железницата. "Едно от най-важните неща, е постигане на взаимноизгодно споразумение с кредиторите за разсрочване на задълженията на "Холдинг БДЖ" ЕАД", каза министър Папазов. Той уточни, че през месец септември е насрочена нова среща между представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите и облигационерите.

Едни от най-важните мерки, заложени в плана за стабилизиране и развитие на железницата са: подобряване на финансовото състояние на "Холдинг БДЖ" ЕАД, набавяне на свежи средства чрез продажба на неоперативни активи, мерки за оптимизиране на разходите и за оптимизиране на състава. "Не предвиждаме реформата да бъде съпътствана от грубо съкращение на хора", подчерта Данаил Папазов. Той сподели, че намаляването на персонала ще става по естествен път, като например на мястото на пенсионирани служители няма да се назначават нови.

Министър Папазов обяви пред присъстващите, че една от задачите на плана е услугите, които предоставя железницата да бъдат атрактивно и активно предлагани. Важна перспектива е и намирането на начин за финансиране по ОП "Транспорт", с което да се поднови локомотивния и вагонния парк на БДЖ. По този начин влаковете ще се движат с по-високи скорости и ще се повиши качеството на предлаганата услуга.

По време на срещата, министър Данаил Папазов награди 15 заслужили работници и служители от дружествата в "Холдинг БДЖ" ЕАД и Национална компания "Железопътна инфраструктура".

В своето обръщение към служителите по повод Деня на железничаря, изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД, Чавдар Трендафилов, изказа своите благодарности към всички, работещи в системата на БДЖ за високия професионализъм и отговорното изпълнение на служебните задължения. "Вярвам, че всеки от вас си дава сметка, че в настоящия момент няма място за рутинни действия, липса на инициатива и тромави технологични и административни процеси.", каза Трендафилов. Той допълни, че за да функционира ефективно, сложният механизъм на железницата изисква целенасочените и координирани усилия на всеки работник и служител.


Виж коментарите (2)

Още по темата (231):
18.04.2024 Преминаваме към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 влака
17.04.2024 БДЖ вдига цените на билетите, но ще пътуваме ли по-комфортно?
16.04.2024 Скорост от 160 км/ч и хигиена: Какво още обещават от БДЖ?
15.04.2024 Получихме две оферти за доставка на 35 електрически мотрисни влака
15.04.2024 БДЖ: Вдигаме драстично цените на билетите заради разходите ни
29.03.2024 Чудесни новини за БДЖ!
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).