Министър Павлова: Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
09:04 / 17.05.2015
1143
До 2009 година за нито един път в Северозападна България няма проект, нито проектна готовност, за да поискаме европейско финансиране. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Карай направо" на Нова телевизия вчера. 

"До август 2009 година Агенция "Пътна инфраструктура" разполага с проекти за АМ "Тракия" и АМ "Марица" от 80-те години. Още тогава възложихме проектирането на направлението София - Видин и участъка Мездра - Ботевград", поясни министър Павлова по повод твърденията, че и второто правителство на Борисов обръща гръб на най-бедния регион. 

Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа, подчерта министър Павлова. По повод на коментарите, че се отпускат средства за пътища тя добави, че освен за пътна инфраструктура правителството е дало добавки и за Коледа и за Векиден.

"Няма достатъчно финансиране за пътищата обаче", подчерта регионалният министър и допълни, че за да е безопасно се ограничава там където е необходимо и където е най-тежък участъкът".

Пътят между България и Сърбия беше наистина ремонтиран, но в момента има свлачища и затова се е разцепил. Направен е обходен път, има асфалтирана допълнителна лента, така че той не е затворен. След дъждовете и бедствията, които се случиха има преовлажняване и активирани свлачища. По повод спекулациите за пътя към Връшка Чука Лиляна Павлова беше категорична, че "черният ПР не помага на никого". 

"Едно време е планирано да има Дунав мост 2, но не е било планирано и проектирано да има път до там. Сега вече сме го проектирали, но трябват пари, акцентира Павлова. Средствата необходими за участъка Мездра - Ботевград са 340 млн. лв., 800 млн. лева са необходими като минимум за отскок", обясни министър Павлова. 

Министърът отчете усилената работа на екипите, които в момента работят по ремонтиране на най-компрометираните участъци от магистралите и отново призова за внимание шофьорите по отношение на високата скорост. 

В заключение Павлова съобщи, че се работи много активно и по завършването на строителството на новите магистрални участъци и буквално до дни ще бъде пуснат Лот 2 на АМ "Марица".

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Митничари пипнаха македонец с огромно количество амфетамин
Лек автомобил пламна на АМ "Тракия"
Някои държавни служители взимат заплати от над 6000 лева
Почина една уникална личност за българския спорт
Откритият в козметика пропионалдехид може да доведе до увреждане ...
Бургаските пенсионери са сред най-богатите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).