Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Петков: Болничните трябва да се издават до 7, а не до 14 дни
Автор: Екип Burgas24.bg 08:59 / 18.11.2019Коментари (0)1199
©
Болничните да се издават до 7, а не до 14 дни, както е сега. Тази мярка срещу прекомерния им брой особено по празниците предложи социалният министър Бисер Петков по време на посещението си в град Елена и уточни, че става въпрос за тези, които се дават от личните лекари.

Министерството на труда и социалната политика предлага 15% увеличение на заплатите на работниците в социалния сектор за 2020 г., за да спрат протестите, каза още министър Петков, цитиран от "Монитор".

Той призна, че в системата има текучества, причината за което били ниските възнаграждения и голямото натоварване. Той каза, че предстои допълнително регламентиране на нормативната база и финансовите продукти, за да не се стига до ситуация държавната пенсия и тази, която ще изплащат частните пенсионни фондове, взети заедно, да бъдат по-малко от една пенсия.

"Въпросът с болничните е сериозен, определено има проблем с измами. Онези, които вадят фалшиви болнични, крадат от онези, които плащат своите данъци и осигуровки и се вижда ясно, че болничните се увеличават през дългите уикенди. Има цяла схема с много участници, които ощетява онези български граждани, които си плащат задълженията",  заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Предложението на управляващата коалиция да не се заплаща първият ден от болничния няма да реши въпрос с фалшивите болнични листове. В тази позиция се обединиха по време на дискусия по БНР бившият социален министър и вицепремиер Ивайло Калфин, председателят на "Подкрепа“ Димитър Манолов и заместник- председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков. По изчисления на експерти незаплащането на първия ден ще спести на бизнеса не по-малко от 50 млн. лева

От своя страна "Подкрепа“ предупреди, че ще напусне Националния съвет за тристранно сътрудничество и има готовност за национален протест, ако предложението стане факт. Синдикатът е категоричен, че не бива работещите да бъдат оставени без средства точно когато имат най-много нужда от пари.

В следващите дни предложението на коалицията ще бъде внесено в парламента за гласуване като част от текста към бюджет 2020 година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: